Last news in Fakti

18 Май, 2021 22:01 2 913 3

Постоянен арест за шофьора на камион, предизвикал катастрофата с четирима загинали в Монтанско

  • долна вереница-
  • катастрофа-
  • монтанско

Срещу 29-годишния мъж е образувано досъдебно производство за нарушение на закона за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на четирима души, за което законът предвижда наказание от 5 до 20 години затвор

Постоянен арест за шофьора на камион, предизвикал катастрофата с четирима загинали в Монтанско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Окръжният съд в Монтана издаде днес постоянна мярка за задържане на 29-годишния водач на тежкотоварен камион от Добрич, който на 15 май предизвика верижна катастрофа с четирима загинали на главен път Е-79 в района на монтанското село Долна Вереница, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Произшествието е станало на мокър участък от пътя към 16,30 часа на 15 май, след като шофьорът навлязъл с висока скорост в десен завой, загубил управлението над машината и блъснал движещия се в насрещната лента лек автомобил с четирима души в него. Ударът предизвикал верижна катастрофа с друг тежкотоварен камион и цистерна, движещи се зад лекия автомобил. Така намясто загинали четирима души - момиче на 22 години от Белоградчик, мъж на 62 години от Ружинци и две жени на 46 и 59 години от Ружинци и Белоградчик. Турският гражданин на 50 години, шофирал другия камион, е настанен в болница с различни наранявания.

Срещу задържания М.Г.Д. е образувано досъдебно производство за нарушение на закона за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на четирима души, за което законът предвижда наказание от 5 до 20 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светослав

    42 0 Отговор
    А оная мутра от Пловдив за 20 бона на свобода. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка. Докато мерим с двоен аршин всичко, никога няма да сме нация и да ни уважават

    Коментиран от #3

  • 2 Иван Грозни

    12 2 Отговор
    Няма правосъдие, няма журналистика всичко е пари. Когато им кажеш истината в очите ще зяпнат като изтъкнат, че са независима власт. Яко трябва да се тръска ситото и да останат хора с принципи и морал. Прав е министър Рашков по въпроса с БТВ. Всяко министерство се нуждае от големи реформи/кадрови/. Има много калинки както се вижда.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.