17 Май, 2021 07:27 4 376 20

Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил катастрофата с четири жертви край Монтана

  • монтана-
  • катастрофа-
  • долна вереница

29-годишният водач на камион споделя, че до злополуката се е стигнало, след като машината му е поднесла

Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил катастрофата с четири жертви край Монтана - 1
Снимка: БГНЕС, изображението е илюстративно

Повдигнато е обвинение на шофьора на един от тежкотоварните камиони, причинил фаталната катастрофа на международен път Е-79 между Монтана и Видин в петък. Късно вечерта в събота почина още един човек и така жертвите вече са четири. Инцидентът стана на прав и мокър участък.

Тежкотоварният камион с българска регистрация се e завъртял и е блъснал леката кола. Автомобилът се е ударил в движещия се зад него камион с турска регистрация и така се е озовал в пресата между двете товарни машини. Жертвите са пътували в лекия автомобил.

Пред bTV 29-годишният шофьор на тежкотоварния камион обясни, че до инцидента се е стигнало заради поднасяне.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    14 4 Отговор
    Как поднася камион?!

    Коментиран от #4, #6, #10, #13, #15

  • 2 Феодал

    43 1 Отговор
    Пътят Монтана-Берковица и нарязан от една гербаджийска фирма и стои седмици наред с остри ръбове, като постоянно колите минават в една лента в друга за да избегнат дупки убийци. Фирмата е турско-циганска подизпълнител и работниците спят в една детска градина в село Благово, за да крадат парите за хотел.
    Кметът на Монтана е от СДС, а кметът на Благово е гербаджия.
  • 3 Ами

    27 2 Отговор
    Много лесно поднася камион в ръцете на неопитен шофьор с телефон в ръка.
  • 4 Как ли

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Поднася много лесно, зависи от ситуацията дали е е празен дали е с товар фактори има много за поднасяне.

    Коментиран от #5

  • 5 Асен

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Как ли":

    ...лесно поднася,осбено с шофьор ИДИОТ!!!
  • 6 Тъп

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Камион не поднася. Трябва да има шофьор.
  • 7 Гост

    21 1 Отговор
    Дали някой ще повдигне в!плодът и ще се направи експертиза за качеството на пътната настилка и най-вече за степента ѝ на износване?! Или това важи само за Своге?! Редно е да се направи пълен анализ за причините за катастрофата и отговорността да бъде за всички които пряко или косвено са допринесли за нея. И това да е практика, а не инцидентно, както в Своге!
  • 8 Турския шофьор

    16 0 Отговор
    Зад лекия автомобил не е спазвал ДИСТАНЦИЯ И и е направил преса . Те също са може би най опасните шофьори по пътищата на България и Европа. Но, основана вина е на БГ шофьора, който е карал с несъобразена скорост с пътни условия.
  • 9 РАСО

    6 12 Отговор
    Този има ли книжка?...29 годишен , а е тираджия???В другите страни категория за ТИР се дава след 38-ата година....

    Коментиран от #12

  • 10 Винкело

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Поднася ремаркето. Ако е без спирачки.
    А как автомобил се удря в движещ се зад него камион? - това от творчеството на автора.
  • 11 име

    22 0 Отговор
    По този път тираджиите карат като обезумели. Не признават дистанция и ограничения на скоростта
  • 12 12345

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "РАСО":

    Това от къде го измисли? Шофьор на камион може да се стане при навършени 21 г.
  • 13 Тираджия

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Много лесно поднася. Пътя е ужасен завали ли малко е по зле от лед. Не оправдавам шофьора но повече е виновна пътната обстановка.
  • 14 Боку Педофилина

    5 4 Отговор
    Виновен е Путин!!!Ако беше давал нефта и газа без пари кат при бай Тошово време,щеше да има пари и за пътища и за всичко!!!
  • 15 СтарТИРаджия

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Съществува един много коварен фактор при мокра и хлъзгава настилка относно транспортните композиции - не синхронно сработване на abs на влекача и ремаркето. Ремаркето избутва влекача (щото му блокират колелата и се пързаля) и неспасяемо пречупва композицията. Случва се при това при много ниски скорости! Камион на мокро трябва да се шофира изключително внимателно, особено при терен със спускания и завои (точно, като Видин - Монтана). Не се допуска никакво доверяване на разните асистенти. В завоите се влиза с 10 км/ч под ограниченията, на подходяща предавка, а ако се спускаш задължително леееко се подпира в завоя на спирачка - спирачното усилие върху 5те моста държи композицията изпъната! Както и никакъв ретардер на мокро в завой - предварително се "кротваш" със спирачки и ретардер, а в завоя само плавно със спирачката! А и друго, 29 години е много "крехка" възраст за практикуване на С+Е - вярвайте ми! Много бушуват хормоните още, за да си усмислил какво могат да причинят 40 тона на 17 х 2.5 метра! Нали се сещате тези средно 450 коня как дърпат, като си празен?! Като си още дечко се нервиш, че 2/3ти от 12/16 скорости не можеш ги шунтира та да си ... изтребителя!

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "СтарТИРаджия":

    Смислен и обективен коментар от човек с голям опит, трябва повече такива хора да пишат...

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    То, вярно написано, но е добре и да има кой да чете, па отделно - да му влиза и в главата. За жалост, не са много тези...
  • 18 Карам

    3 0 Отговор
    често по този път .и всеки път се кръстя да оцелея .Карам с 90 км.ч а отзад тира ще ме прескочи .турци и българи ме изпреварват с 130 с тирове неим пука че отсреща идва кола .Контрол никакъв само даяджий чакат на хранилка .

    Коментиран от #20

  • 19 Тираджия

    1 0 Отговор
    ДО КОГА КАМИОНИТЕ ЩЕ УБИВАТ ХОРА В БЪЛГАРИЯ?
    В БГ ШОФИРАТ С 2-ра ДИГИТАЛНА КАРТА И С РАЗНИ КОПЧЕТА И ДИСТАНЦИОННИ !
    ДО КОГА ДОЛНАТА КОРУМПИРАНА СГАН (КАТ И ДАЙ ) ЩЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ИМА УБИЙЦИ ПОПЪТИЩАТА?
  • 20 Дддд

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Карам":

    Не дей да пишеш глупости, камионите са лимитирани на 90км.Ти ако пълзиш с 30 за това ти се струва че те изпреварва камиона със 130
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове