Last news in Fakti

16 Юни, 2021 14:50 5 647 18

Майката на сестрите Белнейски още чака 400 000 лв. кръвнина

  • сестри-
  • белнейски-
  • фани белнейска

Аз знам, че е имало още двама души в това престъпление. Жалко, че ще останат неразкрити“, казва още Фани Белнейска

Майката на сестрите Белнейски още чака 400 000 лв. кръвнина - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В нощта на 27 срещу 28 януари преди 14 години две млади български момичета намериха смъртта си. Това се случи след като за първи път в краткия си и невинен живот бяха отишли на дискотека.

Цяла България тогава бе настръхнала заради бруталното убийство на Хриси и Роси Белнейски. Първата на 16 години, кака ѝ – на 18. В съдбовната нощ двете момичета се прибират към дома си в Пазарджик.

Среща ги Лазар Колев. Заговорил ги и решил да се възползва. Не е ясно как е успял да подмами момичетата. По-малката сестра Христина е останала с неустановен до този момент съучастник на Лазар. Самият той бил с Росица. Изнасилил я, след което я пребил почти до смърт, пише informiraise.us

Момичето направило опит да се откопчи. Тогава Лазар я довършил с бухалка. От съучастника на Лазар се пази ДНК, открито по тялото на Хриси.

Той все още не е установен, но делото може да се възобнови, ако се появи следа. След като се разправил с Росица, Лазар се сетил, че Хриси може да го издаде. Върнал се при нея и неизвестният, който вече бил изнасилил момичето. По реда си минал и Лазар. След това захвърлил двете девойки в местността Грамадите. Роси давала признаци на живот. Изродът Лазар притиснал лицето ѝ в ледената пръст, докато не издъхнала. През май 2014 година Лазар получи доживотна присъда без право на замяна.

Как живее 14 години след този смразяващ кръвта ужас почернената майка на двете момичета Фани?

"Всякакви мисли са ми минавали през главата. През цялото време си повтарям да бъда силна. Знам, че дъщеричките ми искат да ме виждат жива, а не натъпкана с антидепресанти като зеленчук", разказва с треперещ глас Фани.

"За всичко по случая научавам от медиите. С течение на времето новините обаче са все по-малко. Но в началото… 34 дела, целият ад, погребението, разказите, подробностите, молитвите, грубите статии във вестниците… Измъчваха ме много. Но не успяха да ме довършат. Лягам и ставам с този кошмар, но искам дечицата ми като ме гледат отгоре да се гордеят с мен. Мъжът ми почина след като бе произнесена присъдата. Сега съм сама с другата ми дъщеря Мария, вече три години.“.

Смелата майка обаче преследва мечтите си. Успяла е да изтегли кредит и да осигури собствен дом за себе си и за осмокласничката Мария.

"Искам да я видя изучена, омъжена, мечтая си за внуци. Нормални неща. Трябваше да получа кръвнина от 400 000 лева. Не съм видяла и стотинка. Доколкото знам убиецът не работи в затвора. Адвокатите ми заведоха дело срещу държавата, но им казаха, че няма какво да се направи. Но така е в наши дни – напред вървят парите, следва ги лъжата. Аз знам, че е имало още двама души в това престъпление. Жалко, че ще останат неразкрити“, казва още Фани.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    2 48 Отговор
    Абе то и аз искам да съдя държавата че заради пандемията загубих много пари ама нестава така че всеки да си носи кръста.

    Коментиран от #2, #3, #11, #18

  • 2 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Много си долен ти бе, пожелавам ти същата съдба. Бреее какви "хора" живеят в тая държава?
  • 3 Читател

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Стига хленчи. Стига мрънка. Тази енергия да я беше вкарал в нещо градивно.... голям с0п0л се оказа.
  • 4 ГЕРБ

    4 2 Отговор
    Ще има да си почака
  • 5 Още ни

    33 1 Отговор
    побиват тръпки ние,които не познаваме семейството.Това е най- бруталното,жестоко,запомнящо шокиращо убийство от 30 години.ГОРКАТА МАЙЧИЦА
  • 6 Статист.

    21 1 Отговор
    Тоя Последния софиянец е голям наглец знам го още от самото начало когато почна да влиза в форума, влизаше в форума и се бъзикаше с хорските нещастия и си правеще кефа с това, и в един момент когато дойде Ковид пандемията и му затвориха заведенията в София и той почна да реве тук в сайта и да търси подкрепа от коментиращите и ето сега когато ограниченията взеха да отпадат ресторантите му пак работят и той отново почна да се гаври с хорското нещастие ейй много си жалък Последни софиянецо дано да те сполети и теб нещо такова.

    Коментиран от #16

  • 7 гост

    1 10 Отговор
    Държавата си е свършила работата. А парите са фикция ...
  • 8 Щом при тези

    21 1 Отговор
    следи не се откриват другите, значи синчето на много силен "човек" е замесено в тази гадост.
  • 9 Жан Клод ( с двата ножа)

    10 2 Отговор
    Помните ли кой беше адвокат на подсъдимия? Марковски голямата оста.
  • 10 Поредния Професионално

    8 0 Отговор
    заметен случай на МАФИЯ БГ . 🧐
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И да не забравяме

    2 1 Отговор
    полицай показно убит от полицаи ,обвинен устно че е убил свойте колеги полицаи Станимир вечна му памет .😞🧐 Различен от калинка не може-ШЕ да оцелее от пипалата на милиционерската МАФИЯ .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кочо

    5 0 Отговор
    ЩЕ ИМА ВИДОВ ДЕН ФАНИ.ЩЕ ИМА.ВЪЗМЕЗДИЕТО ВИНАГИ ЗАСТИГА УБИЙЦИТЕ.
  • 15 pbdan

    2 0 Отговор
    За сметка на смешните присъди българският съд отсъжда огромни суми кръвнина, които никой осъден не е успял да изплати. Например Северин убил Виктория от Русе е осъден на 30г. и 450 000лв. От банковата ли сметка да ги вземат? Или от Мартин за убийството на Кристин - доживотен и 600 000лв кръвнина?! Доживотния не му се размина защото поправиха закона с голям зор. Такива трябва да работят по 12ч. на ден и поне 1000лв. на месец да привеждат на потърпевшите. С тия пари хората ще си родят или осиновят друго детенце. Да, ама не! Ще си лежат пред телевизора по цял ден и ще се оплакват от батковците.
  • 16 Простак

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Статист.":

    Никакви заведения няма този човек. Просто е злобар и лош човек и пише само тъпотий. Не му обръщайте внимание...
  • 17 323232323232

    0 0 Отговор
    Просто си едно л---о чакащо милостиня.
  • 18 3232232

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    за 1 става въпрос.