Last news in Fakti

17 Юни, 2021 15:26 5 840 18

Премазаното от футболна врата дете се оказа син на известен българин

  • дете-
  • футболна врата-
  • долни воден

От Общината обявиха, че вратата ще бъде премахната и няма да се използва повече

Премазаното от футболна врата дете се оказа син на известен българин - 1

Тригодишното момченце, което беше затиснато от футболна врата в асеновградския квартал „Долни Воден“, се казва Макси и е получило черепно-мозъчна травма. Детето е било в безсъзнание, но след усилията на лекарите в момента се намира в стабилно състояние, съобщи БНТ. Според сигнала, получен в полицията, няколко деца са ритали топка. Едно от тях уцелва силно вратата и тя се стоварва върху малкото дете.

Инцидентът станал още на 3 юни, но за него се разбра едва вчера по време на заседание на Общинския съвет на Асеновград. По случая се води досъдебно производство, продължават и разпитите на свидетели. Игрището е общинско, но се е използвало от местния ФК Сокол за тренировки. От Общината обявиха, че вратата ще бъде премахната и няма да се използва повече.

„Едно дете най-вероятно си е закачило крака, повдигнало е вратата в задния край леко и просто вратата е паднала напред. Тя е нестабилна, това са врати сигурно отпреди 50 години, където цялата им конструкция е такава, че просто падат. Не знам защо никой през всичките тези години не е предприел някакви мерки този вид врати да бъдат укрепени, това са подвижни врати, местят си ги на удобни за тях места, но самата конструкция е така проектирана, че това си е бомба със закъснител. Въпрос на време е някой да я повдигне отзад и тя пада напред“, коментира Стоян Радичев, баща на пострадалото дете.

Стоян Радичев е известен дизайнер на абитуриентски и булченски рокли. Семейството има три деца, а пострадалият Макси е най-малкият от тях.

Във връзка с инцидента Върховната административна прокуратура (ВАП) разпореди проверки на площадките за игра на територията на цялата страна.

Ето съобщението до медиите:

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността, ВАП се самосезира по повод медийни публикации, отнасящи се за 3-годишно дете, което се бори за живота си след инцидент с футболна врата, станал на 03.06.2021 г. на футболно игрище в асеновградския кв. "Долни Воден".

ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини по чл. 67 от НАРЕДБА № 1 от 12.01.2009 г. на МРРБ за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, с оглед безопасността на същите на територията на общините в цялата страна, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури да бъдат разпоредени проверки по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).
При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Обобщените резултати от проверките следва да бъдат докладвани на ВАП в кратък срок.
По случая с пострадалото дете в Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    35 3 Отговор
    Тази врата не е от 50 години, а от времето на демокрацията след като не била вкопана в земята. Ама прави сте, те комунистите са виновни.
  • 2 Някой

    34 3 Отговор
    А майка му ,къде е била,това е малко дете,едва на 3 г?.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Никой

    33 4 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    с цигара в едната ръка, телефон в другата и очи в небето

    Коментиран от #5

  • 4 324

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Ами и майката и бащата да са били там какво да гледат вратата или детето и ти въобще гледал ли си малко дете? ~или само да изкоментираш.

    Коментиран от #15

  • 5 324

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Ти прочее ли че е трето дете в с~вото едва ли майката е във възрастта на кифла.

    Коментиран от #9

  • 6 Някой

    12 1 Отговор
    Е, може да е било с дизайнера, т.е. с баща си, но какво е дължал в едната или другата си ръка историята мълчи.
  • 7 Ицо

    15 1 Отговор
    Има врата - има проблем, няма врата - няма проблем! А след като я премахнат, къде ще играят децата, на PS5? През така наречения преход нищо не се направи за масовия спорт (дори и през последните 10 години)! Единствено се източваха пари от евро фондове за зали и стадиони в села без население. Училищните дворове пустеят, буренясват, а от там започва всичко. И след като не се поддържат от десетиления, нормално е да започнат да се разпадат. Бият се в гърдите, като санират някое училище и до там. А за спортните площадки - нищо! Нито нови футболни врати, нито нови баскетболни кошове, а настилката...по всякаква критика. Дано се оправи детето, но и дано някой се сети да инвестира в игрищата. Иначе се отваря пазарна ниша за частни такива. Плащаш - играеш, не плащаш - не играеш.

    Коментиран от #10

  • 8 възрастен

    25 1 Отговор
    Живея в близост до училището в което съм учил до 8-ми клас.
    Всеки ден минавам през спортната му площадка и виждам разруха.
    Баскетболни табла, пейки, волейболни игрища... нищо не поддържано след 90-та година. От пейките са останали само циментираните в земята П-образни винкели. Надлъжните дъски ги няма. Таблата, потрошени, изгнили и то където са останали. Настилката напукана и изронена...
    Е това виждам и ми прилича на държавата ни след 90-та година. Една голяма разрушена територия.
    п.п.
    Нама да казвам, кой построи това училище и спортната му площадка, защото соросопитеците ще ми наскочат да ми обясняват колко е хубаво да има банани.
  • 9 От Варна

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "324":

    Или е просто поредната” хрупкава кифла”, провалила дълъг брак и закрепила позиции с раждане на дете? Да оздравее милия малчуган! А това да е урок за в бъдеще!
  • 10 Азим

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ицо":

    Абсолютно сте прав! А когато едно дете иска да спортува, това струва доста скъпо на родителите.

    Коментиран от #11

  • 11 Ицо

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Азим":

    Освен, че струва пари има и ограничение във времето. А когато ние бяхме деца, спортувахме и играехме с часове. На игрището на училището в което учих постояно се играеше. Дали баскетбол, дали футбол, нямаше свободна площадка. А сега... само дето трева не е поникнала. Но няма какво да ви разказвам, вие всички го виждате същото във вашите бивши училища.
  • 12 Мнение

    3 0 Отговор
    Пак че не го е ударил ток, както си заминаха някои дечица.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 АБВ

    1 0 Отговор
    И какво от това
  • 15 Някой

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "324":

    Гледал съм дете ,куче ,коте или каквото ти дойде на ума да ме питаш,но явно ти не си гледал деца,щом не знаеш, че малко дете до футболна врата няма работа,ТЯ Е ЗА ФУТБОЛИСТИ,ЗРИТЕЛИТЕ НА СКАМЕЙКИТЕ.!

    Коментиран от #17

  • 16 Дааааааа

    2 2 Отговор
    Децата в парка или на детските площатки.Дано се оправи.
  • 17 324

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    На селското игрище не може да има деца, само за футболисти? В парка също там за велосипедисти, на улицата за колите, на детските площадки за по големите, абе що ли да се раждат деца?
  • 18 Гого

    1 0 Отговор
    С количеството, пада качеството. Какво търси малко дете пред футболна врата. Родителите плащат за невежеството си.