Last news in Fakti

17 Юни, 2021 07:36 3 685 10

Дете се бори за живота си, смазано от футболна врата

  • дете-
  • футболна врата-
  • долни воден

Футболната врата на игрището в Долни Воден е паднала върху детето, то е с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра

Дете се бори за живота си, смазано от футболна врата - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги", след като върху него е паднала врата на футболно игрище в асеновградския кв. "Долни Воден".

Въпреки че инцидентът е станал още на 3 юни, за него стана ясно едва вчера по време на заседание на Общинския съвет на Асеновград. Общинският съветник от БСП Гео Караданов попита кмета на Асеновград д-р Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и съоръжения в общината, кой е виновен за инцидента и кога и какви мерки ще се вземат от местната администрация за обезопасяването на спортното игрище, съобщи местната ТВ САТ КОМ.

Футболната врата на игрището в Долни Воден е паднала върху детето, в резултат на което то е откарано в интензивното отделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра.

"Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с гръб към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло чудо, че няма и други пострадали. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без надзор. Там, където родителите трябва да са спокойни за живота и здравето на децата си. Смущаващо е, че вече 10 дни опасната врата е в същото състояние, без да са взети никакви обезопасителни мерки. Нехайството и пропуските на една институция доведе до риск здравето и живота на дете, както и до липса на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на пострадалото семейство преживените шок, ужас, страх и болка.", каза още Караданов.

На 7 юни от Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщават, че към тази дата при тях не е постъпил сигнал за подобен инцидент и не са уведомени. Ден по-късно обаче в Община Асеновград е постъпило искане за информация от ОД МВР - Пловдив, чия собственост е футболният стадион в "Долни Воден", както и кой стопанисва и отговаря за спортните съоръжения.

От документа, който е адресиран до кмета на Асеновград става ясно, че по инцидента се провежда разследване по досъдебно производство по опис на полицията в града.

На сесията на общинските съветници, д-р Христо Грудев отговори, че първо ще трябва да се запознае обстойно със случая, за да отговори задълбочено и компетентно.

Искам да видя какво е състоянието на детето, каза той и обеща, че ще отговори на въпросите на следващата сесия в началото на юли.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    19 1 Отговор
    Общинарите пак ни чули, ни видяли и неразбрали...
  • 2 324

    19 0 Отговор
    Това е поредния такъв случай. Дано оцелее детенцето и без поражения, че тази черепно мозъчна травма не е шега. Колкото до това има ли виновен? ~едва ли ще се намери, въпреки че има длъжност проверка на съоръжения на детски площадки, но това е спортно съоръжение, така че не очаквам да се намери виновен.
  • 3 Псевдоним

    13 1 Отговор
    Такива врати има на много места и главната причина за инцидентите са че по-големичките деца се провесват като маймуни на горната греда. Единственият работещ вариант е неподвижното им закрепване за земята.

    Коментиран от #8

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор
    Всяка година давате курбан с тези врати...толкова ли етруднода ги направите стабилни,неподвижни и да ги проверявате срещу вандали???Нали ви плащат за това!А,родители,дядомци,баби???Не виждате ли ,къде играе и къде пускате детето си???
  • 5 Има си детски площадки

    1 6 Отговор
    Това игрище не е.Но децата са си деца,и в моето детство все ставаха подобни неща.Не е кой знае колко поучителна тази новина..

    Коментиран от #6

  • 6 Не си прав

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Има си детски площадки":

    Има хора, които взимат заплати и са отговорни за такива съоражения. Ако се случи на вашето дете, друга песен ще пеете или сте на принципа: "щом не се е случило в моята къща, значи няма драма".
  • 7 big

    7 0 Отговор
    Не мога да разбера, конкретно за тези врати, толкова ли тъпи и самонадеяни са отговорните за това хора? Тези случаи не са един или два, дори не са от днес или вчера - в моето детство в училище също падна врата, за късмет без пострадали, преди повече от 40 години. Толкова ли безопасността не само на децата е покрита от административната глупост? Крайно време е на отговорните здраво да им се бръкне в джоба, дори пратят в затвора. Тогава може би случаите ще намалеят, дори изчезнат.
  • 8 НямакъщавБарцел

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Псевдоним":

    Причината е, че вратите не са обезопасени. Трябва да си много наивен да вярваш, че децата ще спазват някакви инструкции за употреба. Ти не си ли бил дете, не си ли се провесвал на вратата?
  • 9 Парталска

    0 0 Отговор
    Интересни хора сте от къде мислите , че идват милионите за заплати на футболисти, освен от вашия джоб и здраве но е Евро 2020 изненадите им тепърва започват на злото!!!!
  • 10 Ужас

    1 0 Отговор
    Колко такива случаи трябва да има, за да се издаде заповед и да се сведе за изпълнение до всички кметове за изнамиране и премахване на незасттопорени в земята футболни врати
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове