Last news in Fakti

5 Юли, 2021 07:12 4 311 16

Постоянен арест за мъж, купувал гласове във Варна

  • купуване на гласове-
  • търговия с гласове-
  • купен вот

Разследването по делото срещу 40-годишния обвиняем продължава

Постоянен арест за мъж, купувал гласове във Варна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

По искане на Районната прокуратура във Варна 40-годишен, привлечен като обвиняем за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори, остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 2 юли 2021 година в Районна прокуратура – Варна е било образувано досъдебно производство след извършена проверка по материали на Териториална дирекция "Национална сигурност" - Варна. В хода на работата по случая било установено, че Н.Т. е съпричастен към организиране предлагането и даването на имотна облага на другиго, с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия. Повдигнати са му обвинения и спрямо същия било постановено задържане до 72 часа от наблюдаващ прокурор.

От Районната прокуратура е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемото лице. Искането е уважено от съда и 40-годишният мъж е задържан. Разследването по делото продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пашата

    29 2 Отговор
    Сещате се за кой.
  • 2 Спасов

    17 2 Отговор
    Ха ха ха!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГЕРБ

    5 25 Отговор
    Всички ще ви върнем на село. Не ставате за граждани. Само мотиката ще ви оправи. Може да ви превъзпитаме с труд. И без това сте мързеливи.
  • 5 Миризлив пор

    1 29 Отговор
    Не пишете името на партията, явно не е за ГЕРБ. Да не е купувал за номер 15?
  • 6 Сиреч

    24 2 Отговор
    На Бойко с 200
  • 7 Мюмюн

    28 1 Отговор
    Този, който оплаква най-много за купуването на гласове и манипулиране на вота, той разчита на това. И за децата вече е ясно, че това е Борисов.
  • 8 Жоро

    19 2 Отговор
    ДПС кара на платен вот. Цигани и турци не гласуват за ДПС. Саво платен вот гласува. ГЕРБ купуват вот да минат 4те процента, който не е разбрал още ГЕРб са дотук. Нали уж спечелиха април, какво стана тя сега че им наизвадиха кирливите ризи ни мирише на победа а на оцапани гащи.
  • 9 Вкарайте го в затвора

    17 1 Отговор
    Докато минат следващите избори! Побийте го, той всичко ще си каже.! Като не спазва правата на човека, не спазвайте и неговите! Бийте го докато каже и майчиното си мляко!
  • 10 Циганин

    13 0 Отговор
    Защо не напишете за коя партия е работил?
  • 11 Бойко Ефенди

    4 0 Отговор
    Не вярвам че такава отайка мафитска ще копува гласове. По точно такива изчадия демонични са готови на всичко и лека е да няма прошка за тях ни през закона ни през религия. Във някоя килия и да мрът
  • 12 Кандидат Милионер

    3 3 Отговор
    Като ги изберем,те си гласуват сами заплатите по 10 хиляди на месец,а ние да ги избираме Безплатно.....Нещо не е измислено правилно.Несправедливо е....
    И субсидия по осем лева на глас и всички реват в Хор- гласувайте,гласувайте,!Колкото повече гласували- по- тлъсти Субсидии....

    Коментиран от #14

  • 13 Перо

    2 1 Отговор
    ГЕРБерският престъпник трябва да бъде обвинен и осъден по бързата процедура за назидание на главната мутра!
  • 14 Другия с коня

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кандидат Милионер":

    Справедливо ще е Партийната Субсидия да се дава от Държавата директно на Гласувалия Избирател.То е ясно,че е гласувал за Партия.Гласуваш и на изхода получаваш 8 лева!!!! Така парите От Народа отиват При Народа,а на Партийните РъкоВодители по една студена вода,че е Жега!!!!!
  • 15 Това е тоааа

    2 0 Отговор
    ЧИРПАНСКЕА КЪДЕ СЪБИРАШЕ ПАРИ ОТ НЕЕИННИТЕ ХОРА,дето крдарашите от игнатеево ги мамеха с покриви,при проблем звънеааа на него,и тоя срещу 20% ги заплашшшваше
  • 16 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Защо не се казва на "шараните" от блатото наречено РБ, за коя партия са купували - продавали гласове?? Иначе в страната сиромаси много. Дай някому 1000 лева и ще ти свърши всякаква " работа". И после - имало престъпност. .
    " Разследването продължава" винаги ми е звучало като - "замазваме следите - истинските виновници НЯМА да ги бутнем с пръстче дори" .
    Ако глобите за лидерите на съответната партия са от порядъка на 300-500 хиляди лева / кеф им от партийната каса или от собствения им джоб/ малко ще си помислят как ще вършат престъпление някакво. Защото ТЕ са главните ПРЕСТЪПНИЦИ.
    Точно тези ПРЕСТЪПНИЦИ създават закони , с които избягват справедливото наказание !!! И играта на "котка и мишки" продължава, прах в очите на хората от народа и заплатите на правораздавателите вървят !!!