15 Февруари, 2013 10:44 1 956 5

Брендо бе осъден на седем години и половина затвор

  • евелин банев-
  • брендо-
  • осъден-
  • седем години и половина-
  • затвор
Брендо бе осъден на седем години и половина затвор - 1
Снимка:БГНЕС

Евелин Банев-Брендо, обявен за „кокаинов крал”, бе осъден от Софийски градски съд  на седем години и половина лишаване от свобода по обвинение в организиране на престъпна група за пране на пари.
Наложена му е глоба в размер на 30 000 лева и мярка за девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът постанови Евелин Банев да възстанови 21 милиона лева, които се смята, че са изпрани през този наркотрафик.

Останалите подсъдими по това дело – съпругата на Брендо Моника Добринова, вдовицата на убития през 2005 година Константин Дишлиев - Десислава Дишлиева и Симо Карайчев, получиха тригодишни условни присъди.

Първоинстанционното решение на СГС може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Според прокуратурата "изпирането" на парите е ставало през сметката на Константин Дишлиев, собственик на фирма "Прайвит файнънс юнион".

Според защитата на Брендо това дело не е доказало, че Брендо и останалите трима подсъдими са прали пари от наркотици, тъй като представители на фирмата, за която се е смятало, че е станало това, не са били разпитани да кажат дали са давали пари за това престъпление.

Със сигурност присъдата ще бъде обжалвана, каза адвокатката Ина Лулчева.
Евелин Банев Брендо е в екстрадиран в Италия в изпълнение на Европейска заповед за арест за срок от 1 г. по друго дело - за трафик на кокаин. По задължение обаче италианските власти го връщаха обратно в България за съдебните заседания.

В понеделник Евелин Банев ще се изправи отново пред Софийския градски съд във връзка с европейска заповед за арест, изпратена от Румъния. Тя е в рамките на разследването "Кокаинови крале" за наркотрафик от Южна Америка до Европа през пристанище Констанца. Делото в Италия, което е функция на тази операция, се очаква да започне през март. Според Ина Лулчева, почти нищо няма, което да свързва Евелин Банев с трафика на наркотици в рамките на тази афера. Единствено един инициал Б, който "някой услужливо е разчел като Брендо".

Брендо бе задържан в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на международната полицейска операция „Кокаинови крале“. Тогава бяха арестувани общо 30 души, от които 12 италиански граждани, един словенец, един румънец, един грузинец, а останалите - българи. Целта на операцията, обявена от вътрешния министър Цветан Цветанов, бе разбиването на банда за международен наркотрафик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отвратен

    1 0 Отговор
    Егати порнографията е в тая държава...Тоя след 2 до 3 години ще е на свобода за добро държание или някоя друга измислена причина и с 20 милиона, здравей живот.... е как да не си престъпник в тая държава...Други за кражба на кокошка или нещо подобно лежат даже и повече....смях,смях...
  • 2 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    КАКВИ 2-3 ГОДИНИ БЕ КОЛЕГА ? ТОЙ СЕГА ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ЯВЯВА НА СЛЕДВАЩА ИНСТАНЦИЯ А НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЧЕ АДВОКАТИТЕ МУ НЕ СА НЯКАКВИ МИШКИ И НЕ ЛАПАТ МУХИ ? ЗА ДЕБЕЛИ ХОНОРАРИ И ДАДЕНИ ПАРИ ПОД МАСАТА НА КОЙТО ТРЯБВА СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТАМ ЩЕ МУ ДАДАТ 2-3 ГОДИНИ НО ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ПРИСПАДАНЕ ОТ ТЯХ НА ВРЕМЕТО ПРЕЗ КОЕТО Е БИЛ СЛЕДСТВЕН И ТАКА СЪВСЕМ ТИХО И НЕЗАБЕЛЕЖИМО ЗА ОСТАНАЛИЯ СВЯТ ЧОВЕКА ЩЕ ,,ЛЕЖИ'' МАКСИМУМ ЕДНА ГОДИНА ... КАТО НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЧЕ ПОСТОЯННО ЩЕ БЪДЕ В ОТПУСК ЗАЩОТО В МИГ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЛЮБИМЕЦА НА ШЕФА НА ЗАТВОРА ! А СЛЕД ТОВА СБОГОМ БЪЛГАРИЯ СБОГОМ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ! КАКВИ 21 МИЛИОНА ЩЕ ВЪРНЕ КАКВИ СЪНИЩА СЪНУВАТ НЯКОИ ХОРА ??? ЕДНА ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕ МУ СЕ ОТРАЗИ МНОГО ЗДРАВОСЛОВНО И ДЪЛГОЛЕТНО ! ДА МУ МИСЛИМЕ НИЕ КОИТО НЯМАМЕ КАКВО ДА ДАВАМЕ ... ЗАЩОТО НЕ СМЕ КРАЛИ ! КАКТО СЕ КАЗВА : – И ТЕ ТАКА !!!
  • 3 сгс

    1 0 Отговор
    Мафията в БГ - е създадена от червената машина.И е създадена с цел да пълни партийните каси - на всички партии(със така наречените дарения) - Изпрана държавна пара дадена от политическата хунта.Партиите в БГ. са създадени с цел прибирането на държавната пара и даването и на мафиотските структури с цел изпиране,поради тази причина убиха и лекето Луканов.Колкото до този индивид Брендо,той е изпрал не - малко държавна пара налята и във множество заведения,хотели,дискотеки.
  • 4 Samuilov

    1 0 Отговор
    Българското съдилище да вземе да му се извини за причинените неудобства! И пълна компенсация в следващите инстанции. И да му помогнат да си дострои комплеска до с. Лозенец.
  • 5 Армагедон

    0 0 Отговор
    Боли го фара! Щели да му искат някакви джобни пари!