Last news in Fakti

31 Юли, 2021 19:29 29 260 94

Истината за Карамански и трагедията с войниците

  • карамански-
  • войници

Документите по разследването ще бъдат разсекретени след още 4 години, когато изтича 30-годишната давност на грифа „Строго секретно“

Истината за Карамански и трагедията с войниците - 1
Снимка: Архив

Огромен камион ГАЗ, натоварен с войничета, се движи по Околовръстното на София. Тъмно е, часът гони 22,30, соцвозилото лети с висока скорост. Момчетата се прибират към поделението си, след като са работили на строителен обект в кв. „Манастирски ливади“. Изсвистяват няколко изстрела. Изведнъж камионът се забива в трактор, който пъпли с 30 км/час. Всичко избухва в пламъци, припомня "Монитор".

Смъртта си намират 13 войници и един офицер. Буквално минута по-късно зад тях спира крадената кола „Тойота“, в която се вози Кръстника на българската мафия Иво Карамански и опитва да помогне на ранените. Черното събитие се случва на 11 август 1995 г. Истината за него обаче и до днес тъне в мистерия.

Документите по разследването ще бъдат разсекретени след още 4 години. Тогава изтича 30-годишната давност на грифа „Строго секретно“.

В камиона ковчег загиват 27-годишният лейтенант Венцислав Вълчев, ефрейтор Юлиян Тодоров, 19-годишният ефрейтор Павел Димитров, 20-годишните редници Андрей Любенов, Ботьо Шарков, Венцислав Николов, Георги Илиев, Даниел Рангелов, Валери Цветков, Венцислав Герев, Лальо Стефанов, Йордан Балжийски и 21-годишните Румен Иванов и Стоил Христов. Телата на повечето са овъглени.

Куршуми
Веднага след касапницата започва разследване на военна прокуратура. Десетки военни от поделение 58 410 дават объркани обяснения. Някой си спомня, че е чул изстрели. По-късно при огледа се виждат три дупки от куршум във вратата на газката, както и един в табелата край пътя.

Единственият оцелял е редник Кръстьо Дунчев. При челния сблъсък с трактора той изхвръква от каросерията, но получава тежка черепно-мозъчна травма и остава инвалид. Има и амнезия и не помага на разследването.

Делото поема вече покойният прокурор Николай Колев, който няколко години по-късно е убит. Именно по негово време става засекретяването на материалите. Трактористът оцелява, но единственото, което споделя, е, че просто камион се е врязал в него. Не бил чул или видял нищо.

Версии
В хода на разследването е установено, че камионът избухва в пламъци, тъй като избухва резервоарът му. Правят се десетки технически експертизи, които доказват, че искри от сблъсъка са го възпламенили.

Тракторът също бил зареден с гориво. Все още не се знае дали в каросерията на газката е имало допълнителни туби с гориво. Случаят започва да се заплита, след като сам във военната прокуратура пристига Кръстника.

Той влиза най-спокойно и започва да разказва, че бил на мястото минути по-късно и опитал да спасява войничетата. Интересното е, че няколко пъти не успява да си спомни и дава разнопосочни сведения с каква кола се е движил.

В крайна сметка се установява, че е с „Тойота“, която била открадната от немски туристи. Пред военните следователи Карамански е категоричен, че няма нищо общо с инцидента и само минавал оттам.

Нямал врагове, бизнесът му бил чист и нямало от какво или от кого да се притеснява. На въпроса обаче дали е чул стрелба, топ мафиотът първо дава положителен отговор. Твърди обаче, че изстрелите се чували от пистолета на един от военните. Още преди 26 години в различни медии се цитират обясненията му: "Видях, че в каросерията има хора, които стенеха, но бяха живи.

Едно момче във войнишки дрехи пълзеше на четири крака. Извиках му да скочи от камиона и той се претърколи на асфалта. В този момент резервоарът на газката избухна". По неясни причини при следващия му разпит Карамански вече категорично отрича да е имало изстрели или въобще помен от стрелба.

Балистика
Експертите откриват следите от куршуми, но не дават категоричен отговор дали е стреляно сега, или датират отпреди инцидента. Доказателствата се събират в десетки томове, които прашасват до ден-днешен.

След като пада подозрението от Карамански и че е свързан по някакъв начин с черното събитие, започват да се градят и други версии. Че шофьорът е заспал, че е имало дупка по пътя, че водачът е заспал зад волана или че му е прилошало и се е врязал в трактора. Все неща, които ще узнаем след 4 години.

Военни обаче и до ден-днешен си спомнят, че тези версии също издишали, тъй като на пътя не се виждал спирачен път. „Ако такъв огромен газ започне да спира, да криволичи и шофьорът да натиска спирачки, това ще е видимо въпреки останалите следи от пожара“, категорични са експерти с пагони, които още не смеят да коментират официално случая.

Години по-късно случаят е затворен. Изненадващо обаче в прокуратурата цъфва свидетел, чиято самоличност е скрита зад инициали Р.Ш. Той споделя, че ако го осветят, ще го убият. Посочва виновни за стрелбата - Киро Японеца и Жоро Черния. Карамански обаче категорично отрича това твърдение и обяснява, че единия не го познава, а с другия нямало какво да дели.
Факти
Единствените факти, които се установяват в хода на разследването и са неопровержими, са два. Първо - доказано е категорично, че войничетата не са виновни за инцидента и, второ, че са издъхнали вследствие на разразилия се пожар.

Експерти са изчислили, че температурата, която се е вдигнала при горенето, надвишавала 1000 градуса по Целзий. Години по-късно почернените семейства на войничетата получават кръвнина за тях - по 60 000 лева на човек.

Идва обаче инфлацията при режима на Жан Виденов (виж карето) и парите им се стопяват до нелепите 60 лв. Няколко деца остават сираци и познават бащите си само от снимките и от разказите на близките им.

Три години след черния инцидент с камиона ковчег е застрелян и Иво Карамански, като отнася тайната за случая в гроба. На 20 декември 1998 г. той също оставя 4 деца сираци.

Три дъщери от първата си съпруга Галя - Александра, Ралица и Десислава, и момченце – Иво, от приятелката му тогава Нели.

Как се е водило разследването, какви обяснения е давал Кръстника, какво е говорил тайният свидетел, може да се разбере след четири години.

Жан Виденов играе кърваво хоро

Точно в дена на трагедията с войниците в Копривщица се провежда събор. Открива го лично тогавашният премиер Жан Виденов. На мегдана започват да друсат хоро, на което се хваща и той. Държавната БНТ тогава започва централната си емисия с новината за Виденов и се показват кадрите от хорото. Изгорелите войничета са позиционирани към края на новините. Избухва жесток скандал и така случаят придобива името „Кървавото хоро на Жан Виденов“.

Сложи си тире след фамилията на татко си

Иво-младши стана диджей на морето

Синът на Иво Карамански, кръстен на баща си, в момента работи като диджей на морето. Момчето може да бъде забелязано в известни заведения и пуска музика на техно- и хауспартита, споделиха негови познати.

Преди време стана ясно, че той е добавил с тире след фамилията Карамански и тази на доведения си баща Александър Сано. Двамата не крият, че са в изключително топли отношения. В една от малкото си изяви пред медии Иво Карамански споделя, че никога не са получавали милиони наследство от Кръстника. Останали им само няколко златни гривни като скъп спомен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 47 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огромен камион ГАЗ

    133 12 Отговор
    и как да чета нататък ?

    Коментиран от #14, #30, #39, #42

  • 2 хъхъ

    162 12 Отговор
    Това момче в дясно Бойчето ли е?

    Коментиран от #71

  • 3 Това отдясно

    169 14 Отговор
    Боко като млад телохранител на мафията ли е ?

    Коментиран от #7

  • 4 ВикиЛексъсОсло

    126 15 Отговор
    Снимката е отпреди 26 години - Бойко изглежда брутално смешно с тея изрисани вежди!

    Коментиран от #15

  • 5 Боко

    105 10 Отговор
    Тиквата хилав с една вежда балачонка а до къде стигна

    Коментиран от #34

  • 6 Сатана

    86 11 Отговор
    Трагичен инцидент за времето си.Май вътрешният министър Начев го отнесе щото същата вечер разбиваше в компания на леки жени в някаква кръчма.А Карамански си беше свестен гангстер.Беше направил от Севастопол крепост в центъра на София и дори Маджо отнесе един куршум в дупето минавайки покрай казиното с един джип.

    Коментиран от #11, #36

  • 7 Анонимен

    91 3 Отговор

    До коментар #3 от "Това отдясно":

    Напиши Бойко СиК и ще го видиш в компанията на други видни мутри по време на събрания и частни партита.
  • 8 Л Ничев

    47 7 Отговор
    Пътнико Виден пътнико оф тръгнал от Пловдив да дириш любов. До ден днешен осъдени нема. Караманлията беше дребен престъпник дето некъдърното правителство на бай Румбата Гечката го направи нещо значимо
  • 9 видно си е

    50 8 Отговор
    Както каза Буци - по мое време имаше ред.
  • 10 ДА БИБИТКО Е.

    116 5 Отговор
    А ЗА 30 ГОД. ДАВНОСТ Е ТЪПОТИЯ.
    КОЙ Е ИЗМИСЛИЛ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ... ЗАКОН?!??
    ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ. ОТИШЛИ СИ
    13 ВОЙНИКА И МЛАД ОФИЦЕР.
    А НЯМА ВЪЗМЕЗДИЕ. ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ.
  • 11 Сссс

    76 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    Моля, моля как може разпускал бил с леки жени!!! Всички бяха "модели"

    Коментиран от #80

  • 12 По-добре

    96 4 Отговор
    Питайте Бойко.Той знае .кой кого убил и защо го убил
  • 13 Баба йко

    42 12 Отговор
    На снимката никой не е Бойко и Киро Японеца!

    Коментиран от #43

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иван Кочев

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "ВикиЛексъсОсло":

    Вики ,ако беше през 90- те ,щях да те карам кат Лексус само на трета
  • 16 Смях

    34 44 Отговор
    Освен търсене на медиина сензация не виждам нищо друго.

    Камион пълен с роми от строителни воиски кара бясно все едно е на състезание. Резултат какъвто гледаме всеки ден и днес - катострофа. Удря се в трактор.

    Кварталния циркаджия Карамански наричан от мисирките Кръсник минава от там и се опитва да помогне.

    Коментиран от #18, #21, #72, #73

  • 17 оптимист

    27 3 Отговор
    няма вече джипоооовееее, джетоооовееее
  • 18 Ееер

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Смях":

    има един с фамилия Шарков ....
  • 19 Песимист

    20 2 Отговор
    Тогава е нямало спецпрокуратура!Ха ха
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 3 Отговор
    БОГ да прости войничетата
    МИР НА ПРАХА ИМ
  • 21 русенец

    76 4 Отговор

    До коментар #16 от "Смях":

    Кое те кара да мислиш, че твоят живот струва повече от живота на един ман***гал? Истината е, че това беше едно от поредните убийства, които не бяха разкрити. Явно на някой не му е било удобно. Помня, че руснаците предлагаха сателитни снимки на следствието.

    Коментиран от #27, #68

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сен Тропе

    63 2 Отговор
    Никой нищо неказва обаче що командният състав на БА ползва войници за строеж на частни вили и имоти.

    Коментиран от #24

  • 24 Тодар Жиков

    22 1 Отговор

    До коментар #23 от "Сен Тропе":

    А,добрутро ....ти отде идеш ,момче ???
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    оцелялото войниче е от ГРАД ЛОМ

    Коментиран от #29

  • 26 Някой

    46 1 Отговор
    Мир на душата на тези млади момчета!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    58 3 Отговор
    БРОЙТЕ КОИ МУТРИ ОСТАНАХА ЖИВИ И ЩЕ ЗНАЕТЕ КОИ СА УБИЙЦИТЕ.
  • 29 Яки българи

    15 5 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Раждаше село Лом навремето ,големи ,високи ,руси ,синеоки ...

    Коментиран от #37

  • 30 Да,да

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "Огромен камион ГАЗ":

    И аз! Никой не е виждал на земята огромен ГАЗ!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Лейка

    65 2 Отговор
    Стига сте вдигали кокалите на невинните войници които загинаха. Нали цяла седмица стоя табелата за Банкя, цялата надупчена от куршуми. И то едър калибър. Не сме малоумни и всички знаем какво и как стана.

    Коментиран от #55

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 8 Отговор
    60 лева инфлациови ли струва ЖИВОТ на ЧОВЕК
  • 34 Иван Кочев

    29 12 Отговор

    До коментар #5 от "Боко":

    Човекът не е Бойко Борисов, ама вие ако искате си продължавайте...
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 26 Отговор
    ЖАН ВИДЕНОВЕ гад помниме и ВИДЕНОВАТА ЗИМА

    Коментиран от #57

  • 36 ПетровMr Петров

    16 14 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    Не завиждай ! Всеки кадрови офицер от ДС /за незнаещите Държавна сигурност на болшевишка БГ/ можеше да си позволи тия безобразия . И като настъпиш 3 пъти мотиката , те правят на решето.Бъдете по-земни и не вервайте на драскачите.

    Коментиран от #45

  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 6 Отговор

    До коментар #29 от "Яки българи":

    ало не се гаври с памета на загиналите БЕЗБОЖНИКО
  • 38 КОЙ КАЗА УВОЛНЕНИЕЕЕ

    3 26 Отговор
    Е ТАКА Е НАЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ НАБОРНАТА КАЗАРМА...Е КИРО БРЕЙКОВ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР НА МНО!!!!И ТОВА Е НАЙ МАЛКОТО ДА ИЗГОРИТЕ🎆🎆🎆

    Коментиран от #56

  • 39 Като

    16 12 Отговор

    До коментар #1 от "Огромен камион ГАЗ":

    Не знаеш, не сквррни мъртвите момчета!.. Благодаряй се че сме в някакъв чат!

    Коментиран от #54

  • 40 ПОЧЕРНИЛИ ТОЛКОВА СЕМЕЙСТВА

    31 3 Отговор
    ГАД0ВЕТЕ!!🏴‍☠️..ТОВА ПО ВРЕМЕ НА ПРИХВАТИЗАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ...КОГАТО СЕ ОГРАБИ НАРОДА..И ДЪРЖАВНИТЕ БЛАГА СЪБИРАНИ 45 ГОДИНИ..😇
  • 41 истината

    32 4 Отговор
    Ако тая снимка беше в Япония , един бивш премиер щеше да си направи харакири.
  • 42 П+ко

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Огромен камион ГАЗ":

    Не пиши глупости, мълчи си, момчетата са мъртви, Бог да ги прости... Редник 88" s!

    Коментиран от #53

  • 43 Велосипедист

    29 8 Отговор

    До коментар #13 от "Баба йко":

    Ами този отдясно кой е? Бойко Борисов е най - простия и най-крадливия премиер в историята на България.

    Коментиран от #51

  • 44 Стойко

    55 7 Отговор
    Жан Виденов игра хоро въпреки че го бяха информирали за трагедията. Един тук писал че вътрешния министър тогава Любомир Начев е пирувал с манекенки същата нощ. Грешка...Начев пируваше когато разстреляха полицаите и журналистката от БНТ Севда Шишманова влезе с камерата в заведението. Манекенките бяха седнали на колената му и Начев нагъл и каза да се маха и не го интересува...

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Берлинале

    22 7 Отговор
    Виденов, Гечев и сие на свобода.И пак политици, ние не сме с целия...
  • 48 старшината

    16 2 Отговор

    До коментар #46 от "Слушай":

    е ходили са частпром на някой дембелин
  • 49 оптимист

    15 6 Отговор
    освен този случай, и разстрела на полицаите, да не забравяме и водния режим, един от дните се забавиха с пускането на водата, и още помня онази смрад дето се носеше от баните, не може да се опише с думи
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 6 Отговор

    До коментар #44 от "Стойко":

    ПРИЯТЕЛ
    НАЧЕВ
    се е самоубил или самоубит
    акой уби разследващия пракурор
    НИКОЛАЙ НИКОЛОВ май
    СРЕТА ЙОСИЧ
  • 51 Иван Кочев

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Велосипедист":

    Аз съм !
  • 52 Хорхе

    50 1 Отговор
    Това е времето в което човешкия живот и съдба не вълнуваше управляващите и борещите се за тяхната власт. Това е времето в което се зараждаше новата капиталистическа номенклатура обградена от охранители, милиционери и бивши партийни функционери. Много хора загубиха живота си по не естествен начин, а живите озверяхме и изтрещяхме.
  • 53 Огромен камион ГАЗ

    16 6 Отговор

    До коментар #42 от "П+ко":

    Като видях и ме налегна смях
  • 54 Село МънМънци

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Като":

    Я полечка ,че да не колабираш

    Коментиран от #89

  • 55 Йедър калибър

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Лейка":

    кат руска рикета ли ?
  • 56 И Белата златка

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "КОЙ КАЗА УВОЛНЕНИЕЕЕ":

    Да си отслужи воинският дълг.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 филми се правят книги се пишат

    30 1 Отговор
    за жалки мутраци кат карамана питайте Митю пиштоля как са се крили кат мишки в Чехия ходили да крадат коли там ама руснаците ги хванали и почнали да стрелят улучили Митю в корема и бягали и се криели в миши дупки да не ги убият
  • 59 München

    40 2 Отговор
    Бог да ги прости! Лейтенантът(Венци) ми беше приятел. Много свестно момче. Почивайте в мир момчета!
  • 60 БСП на Бунището

    27 22 Отговор
    Точно тогава Началник на НСлС - (Националната Следствена Служба ) Е познайте КОЙ- ...Самия Бойко Рашков.....Вилнеят Мутри и Групировки - стрелят,убиват,грабят,Изнудват,разнасят Наркотици.......Бойко Рашков - Комуниста оцелява ДОО 2001 ва без нито един вкаран в Затвора Рецидивист,Мутра или Приватизатор....Бойко Рашков!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Мария Мисиркова, каква голяма скорост?

    31 2 Отговор
    Там пътя е с наклон, а камиона, НЕЕ Огромен, нито може да развие висока скорост!!! Неграмотна статия!!

    Коментиран от #94

  • 63 Давид

    49 2 Отговор
    Карамански работеше за ченгетата от дс. И тогава го преследваха за да го убият. И не го уцелиха, уцелиха войничетата. Докато не почнят да се пълнят затворите и моргите с хора от прехода тази държава ще се контролира от всякакви марионетки.

    Коментиран от #67

  • 64 Огромен камион ГАЗ

    17 5 Отговор
    53А.........направо гигантски....
  • 65 Власите не могат да слушат

    18 4 Отговор

    До коментар #46 от "Слушай":

    Военен камион ГАЗ-53/А пътува по Околовръстното. В него се возят 15 войници от поделение 58410 на Транспортни войски. Прибират се от частен обект в "Манастирски ливади". Всички са уморени, не са вечеряли и бързат да се доберат до поделението.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Давид":

    така е ДАВИД

    Коментиран от #70

  • 68 Чети по добре

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "русенец":

    Човека от коментара не е дал оценка за животите, а казва че това е поредната катастрофа заради лудо каране. Пише го и в статията.

    Такива катастрофи заради малоумието да се надбягваш по улиците стават ежедневно. И вчера има загинали и онзи ден. За тях обаче никой не пише

    Когато шофираш лудо като състезател трябва да очакваш такъв резултат.
  • 69 mi6osp

    28 6 Отговор
    Ъхъ, и в 22.30 Виденов открива събора, който започна в 10ч.сутринта. Браво бе, мисирки!

    Коментиран от #75

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Не е той

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "хъхъ":

    Този е един от мутрите на Карамански. (Надявам се, един ден всички мутри да ги съберат nel inferno!)
  • 72 Беше голяма трагедия

    33 1 Отговор

    До коментар #16 от "Смях":

    Еднин от войниците е от моя град и мога да ти кажа, че не е циганин гарантирано.И какво значение има какъв е защото аз видях лично болката в очите на негов най добър приятел който познавах по онова време.А тогава бяхме само на 17 до 19 години .А редник Балджийски остана за винаги на 20.
  • 73 0000

    17 5 Отговор

    До коментар #16 от "Смях":

    Е аз като съм служил в КЕЧ-а и съм карал наистина голям камион ромей ли съм ве спреляк?трябва да ти кажа,че имаше от всички и не ми стана ясно по какъв критерии бяхме подбрани там...ама поне беше лабеж.
  • 74 Шико

    15 1 Отговор
    Иво Карамански е с цигански произход. И онзи Японеца, също е такъв. Но най-големите банди са на македонци. Те колко са македонци, но така се пишат. Но в прехода някой ги създаде тези македонски банди, а после ги използва яко. Затова и много македонци си отидоха.
  • 75 Браво на автора на статията

    12 5 Отговор

    До коментар #69 от "mi6osp":

    Бясно каране,та по това време беше като лунен пейзаж там от дупки,и тази глупост с кървавото хоро и централната емисия,трябва да си много тъп за да пишеш глупости за емисия в 20 часът и катастрофа почти в полунощ,лека им пръст на момчетата без значение от какъв етнос са,а що се отнася до снимката с Карамански,престанете вече това не е Борисов,аз точно по това време работих за Борисов,ако си нямате работа или какво да правите не пишете моля ви само глупост

    Коментиран от #87

  • 76 ДаКажемНаШайкатаСбогом

    13 1 Отговор
    Бас държа,че Цвъки(Молитвената закуска) и Тулупа са бастисали делото,докато връглееха из МеВеРеТое с активната помощ на Бай Кольо.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Да бе да

    8 3 Отговор
    Не съм фен на боко, ама въобще !!!
    Това не е барисав, ако има хора които ходеха в Севастопол през 80те , може би си спомнят това момче ( беше гард там ) , мисля даже че беше от МЕИ, по това време Караманов не излизаше от там.
  • 79 Да бе да

    6 1 Отговор
    Караманов да се чете Карамански
  • 80 Bai nudals

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сссс":

    За различни случаи говорите...
  • 81 Просперитет

    17 4 Отговор
    Един млад пожарникар от СИК охранител на Иво Карамански. Каква кариера, какво чудо - главен секретар на МВР - Кмет на София - Премиер. Кадърното си е кадърно, в тоалетната да го затвориш - пасти почва да прави.
  • 82 Атанасова

    20 3 Отговор
    Атанасова къде е журналистическата етика? Не зам дали сте журналистка, но хич не ви пука какво съчинение правите.
    "Кърваво хоро" - абсолютна глупост.
    Виденов беше на събора около 10.00 часа преди обяд. Хорото се друсна около 12.00 часа по обяд.
    Трагедията се разигра около 22-23.00 часа.
    Вечна памет на войничетата!
    Мир на праха им!
    Заради някой откачил примката на времето, те станаха курбан на халос.
  • 83 Истината

    4 2 Отговор
    Карамански е сиган, това е.
  • 84 Шердан Българов

    12 2 Отговор
    А БОЙКО ДАМАДЖАНАТА КЪДЕ Е ПО ТОВА ВРЕМЕ?
  • 85 Гената

    7 1 Отговор
    Абе, дрън-дрън, стари дъвки за журналисти. Аз едно не разбирам, какво толкова извънредно важно за държавата е станало, та да има нужда от гриф "Строго секретно". Или както казваше един приятер - "Миша тупурдия".
  • 86 гост

    2 1 Отговор
    Георги Стоев го описва е една от книгите си, стига празни приказки и локуми.
  • 87 Чичо от село

    4 1 Отговор

    До коментар #75 от "Браво на автора на статията":

    И какво точно,, работехте"с Борисов!
  • 88 незнайко

    2 2 Отговор
    А нас какво ни интересува покойника Иво Карамански ? Като разсекретят случая след 4 години кой ще се РАДВА ? Да не мислите, че ще направят добро с това деяние ? Защо трябва да се бърка в 30 годишна рана ?
  • 89 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Село МънМънци":

    Ще, ще, времето е много горещо . Днес е неделя а вчера събота и като няма какво да правите навън защото ще колабирате, пишете идиотщини !!! Вие не сте зрели личности !!!
  • 90 Мирабо

    5 0 Отговор
    Сложих в ГВМТ 58900 през 96/97г в деня на годишнината от смърта им бях на пост от рано сутринта започнаха да идват жени в черно-майки,жени,сестри...Гледката беше покъртителна! Бог да прости момчета!
  • 91 666666

    2 0 Отговор
    Много показателна снимка с настоящия бос на мафията ББ
  • 92 Дрън

    4 2 Отговор
    Не че има значение за загиналите, но "кървавото хоро на Виденов" си е чисто политическо оплюване - този събор в Копривщица сигурно е бил открит около 18 ч, а катастрофата се случва около 22.30...
  • 93 Иван Енчев

    5 0 Отговор
    Кой и защо е засекретил случая.Докога?
  • 94 васик атанасова

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Мария Мисиркова, каква голяма скорост?":

    ти от къде знаеш какъв камион е след като пише ГАЗ
    мислиш че е 53 той не е голям но има ГАЗ 66 този е голям
    Бог да ги прости починалите млади души