Last news in Fakti

3 Септември, 2021 09:30 3 159 13

Подробности за убийството на 2-месечното бебе

  • хрищени-
  • бебе

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за тях

Подробности за убийството на 2-месечното бебе - 1
Снимка: бТВ

Сигнали срещу семейството, в което беше убито бебе на 2 месеца в старозагорското село Хрищени, са били подавани още през 2018 г.

При тежкото престъпление 31-годишен мъж уби двумесечния си син в Старозагорско. Мъжът е задържан, като по информация на bTV двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството.

Семейството има още четири деца.

В официален отговор от Агенция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не са открити нередности.

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният ѝ съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.
По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И що трябва да го знаем?!

    8 8 Отговор
    Кажете за цените и за Хляба,ма......ви седесарски "демократична"!!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Човека Коза

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "И що трябва да го знаем?!":

    Бавно но, сигурно оскотяваме... Мир на душата на горкото дете. 😓

    Коментиран от #8

  • 4 Факти

    28 1 Отговор
    Циганска работа!!!!
  • 5 Няма

    21 0 Отговор
    дом , мъжът ѝ в затвора , живе с престъпник , но деца бол ?!
  • 6 Спящи

    11 2 Отговор
    Чиновници.
  • 7 Гошо

    26 0 Отговор
    За тия да си родител означава да заредиш фурната! Тия примати трябва да минават задължителна кастрация за да няма такива инциденти!
  • 8 Сам не си вярваш!

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Човека Коза":

    На грижовен се правиш! Ама мноого дълбоко хич не ти пука!
  • 9 1122

    23 0 Отговор
    Циганин ли е?При циганите децата са повече от три.Циганинът баща е в затвора.а другия престъпник.Защо ни занимавате с цигани.Това ,за убийства, побоища ,е прието при тях.Необразовани, без работа/неграмотни /,свикнали са да просят и да крадат.Трябва да учат поне до 8 клас.Да получат някакъв занаят и да работят.През 50-те години имаше цигански паралелки в училище и поне научаваха български ези.Сега българите не учат ,а искаме циганите да ходят на училище.Умряла работа!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БПФ

    8 1 Отговор
    Всяка хъхpeща женска трябва да бъде кастрирана веднага след като снесе първото чaaве !!! Изключение само за образованите и работещи рoми, живеещи в законни жилища !!! Докога тия отпaдъци ще се въдят като хлебaрки, а ние ще ги храним и ще им търпим безобразията?
  • 13 Родителски капацитет

    3 0 Отговор
    И циганин, ако знаете колко фалшива работа е Закрилата на детето .... а заплатите са над 1500 с бонуси дмс и дрехи