16 Септември, 2021 13:49 1 386 3

Проверяват сигнал за унищожаване на пясъчни дюни в к.к. Албена

  • балтата-
  • багер-
  • пясъчни дюни

Ведомството се самосезира след публикации в медиите

Проверяват сигнал за унищожаване на пясъчни дюни в к.к. Албена - 1
Снимка: БНТ

Окръжна прокуратура - Добрич е започнала проверка по публикации в медиите, касаещи потенциално унищожаване на пясъчни дюни в к.к. "Албена", уточниха от пресцентъра на ведомството.

Проверката е възложена на Областна дирекция на МВР в града и ще изясни всички факти и обстоятелства около твърдението за „унищожени над 800 метра дюни и умишлено изместване на устието на река Батова, която се влива в Черно море“ и е част от резервата „Балтата“.

Ако бъде установено, че има противозаконно унищожение или повреждане на защитена територия или местообитание - предмет на опазване в защитена зона, предвиденото наказание за нарушителите е „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „глоба“ от две хиляди до десет хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    7 4 Отговор
    ФАТМАЦИТЕ ще кажат , ЧЕ БОЙКО е виновен !!! хи хи хи !!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дизциплинарно уволнение на цялата банда

    6 0 Отговор
    Кмет, областен, контрол... Всички на улицата от утре и към Белене.