Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 21:45 7 521 29

Ужасът в Благоевград: Илия размазал с тесла първо майка си, а после и баща си

  • кв. алеен мак-
  • убийство на родители-
  • благоевград

Илия Априлов е фитнес маниак, с добро телосложение и мускули ,оформени с употреба  на протеини. Заявил, че вчера не е вземал никакви "добавки", плувал сутринта и се прибрал

Ужасът в Благоевград: Илия размазал с тесла първо майка си, а после и баща си - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

24-годишният студент по информационни технологии в ЮЗУ "Н.Рилски", Илия Априлов, който уби родителите си с тесла, дойде на себе си днес следобед, и след шока и състоянието на силен афект, разказа пред опитните криминалисти в ОД на МВР Благоевград какво се е случило във фаталната вечер, съобщи Struma. com.

Арестуван, след катастрофа с краден микробус, с който се опитвал да се скрие при баба си / баща на майка му/ в петричкото село Марикостиново, Илия, първоначално направил опит да заблуди полицаите, че сънувал кошмарен сън, че го нападат някакви хора, които искат да го убият. Грабнал теслата и се бил с тях... Часове по-късно обаче младият мъж дошъл на себе си, излязъл от шока, избухнал в ридания и разказал истината:

Вчера вечерта се скарал с майка си, нещо което често се случвало в дома на семейство Априлови, това потвърждават съседи, чували непрекъснатите крамоли в дома им. Така било и снощи, чули се крясъци, писъци тупурдия, падащи предмети и едва, когато жилището пламнало съседите подали сигнал на 112. Илия казал, че не си спомня повода, по който се скарали. Сбили се. Синът удрял, майката също. Жената решила да се оплаче на бащата, които лежал, повален от инсулт.

60- годишният Васил Априлов е получил инсулт на 23 септември. Бил в Марикостиново при майка си и се прибрал, за да се лекува в дома си в ж. к Ален мак в Благоевград . Оплаквал се на приятели и познати, че има сериозни проблеми със сина си, но не уточнявал какви .

Когато майката влязла в стаята на бащата и започнала да му разказва, Илия обезумял и грабнал теслата. Удрял без пощада, многократно.

Бащата го умолявал да спре и последвала битката с теслата и по него. Видял и осъзнал, че убил родителите си, Илия ги покрил със стари дрехи и драснал клечката. Избягал от жилището. Стигнал пеша до животинския пазар в Благоевград, където има автосервиз. Пробвал да отключи някоя от колите, но видял, че на буса, който е фирмен, има ключове на таблото. Запалил го и тръгнал - неадекватен.

Малко по-късно катастрофирал в района на Кресненското дефиле на път за село Марикостиново и сам повикал полиция. Така той е задържан. Съседи, приятели и познати на семейството разказаха , че бащата Васил е бил странен, скандален и силно докачлив. Колегите му от таксиметрова фирма, в която е работил потвърждават, че имал тежък характер. Така си обясняват агресията, отключена у сина му, който според съседите не давал вид на човек, който може да направи такова нещо.

Майката е счетоводител в СБА в Благоевград.

Като цяло семейството било леко асоциално, не се събирали с хора, не контактували с голяма част от съседите си.

Илия Априлов е фитнес маниак, с добро телосложение и мускули ,оформени с употреба на протеини. Заявил, че вчера не е вземал никакви "добавки", плувал сутринта и се прибрал. Страхувал се от контакти с хора, заради Ковид. Нямал приятелка, или компания.

Психолозите на МВР смятат, че Илия е осъзнавал действията си, не е невменяем и няма психиатрична диагноза. Какво е отключило и провокирало силния му гняв и състоянието на афект остава загадка.

Но да грабнеш теслата и да налагаш до смърт, да опръскаш жилището с кръв и да не спреш... не е нормално! Очаква се на Илия да му бъде направена сложна медицинска експертиза, която окончателно да потвърди или отхвърли установеното до момента.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 2 Отговор
    Изгучлека програмистче са му прекъснали игричката и го пернал анабола. И сега пак условна, нали.

    Коментиран от #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тихомир

    47 6 Отговор
    Явно цял живот са го потискали и накрая се е получило това. Непрекъснатите скандали и натяквания , постоянно изнервената обстановка , липсата на упора в родителите е довела да озлобяване.
    Трябвало е отдавна да се махне от там.

    Коментиран от #5, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошо

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тихомир":

    и като дете не са му разрешавали да си играе с любимото си мече
  • 6 1989 2121

    31 0 Отговор
    К 19 истерията, липсата на истински социални контакти( тия в мрежата не се броят), употребата на "полезни" добавки и др. познати от началото на т. нар. " демокрация", та до ден днешен дават своите плодове, които за съжаление са отровни.
  • 7 Я пак.... 😂🤣😅👌👍🙏

    30 0 Отговор
    опитвал да се скрие при баба си =>
    /баща на майка му/??????????????

    Ееееее, то бива да си идиот, но чак пък толкова... 😠😡🤬

    Коментиран от #13

  • 8 нидялко

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Евала":

    Сега с тея джендърски работи, вече не знаеш кой кой е.
  • 9 Отце и майце убийството

    15 3 Отговор
    Запазена марка на чалгаризираните и ходещите на фитнес от 30 години насам. Скоро пак имаше такъв случай, преди това пак! И всички се правят или са луди,но важното е да им се пазят правата, а на жертвите им май...... им
  • 10 дявола

    14 0 Отговор
    Много хора така изтрещяха и все повече ще стават
  • 11 стсн

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Той ,, се опитвал да се скрие при баба си / баща на майка му/"
    като БАЩА МИ БЕШЕ МАЙКА
  • 12 Раданч Татлъту

    3 4 Отговор
    С тесла?
    Пречили са на Илия,
    да гради килия!☠☠☠
  • 13 Раданч Татлъту

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Я пак.... 😂🤣😅👌👍🙏":

    Ами херцата не прощава.🤡☠
  • 14 Механик

    36 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тихомир":

    ма няма начин да не са виновни хората! А това, че тоя "фитнес маняк" е ЗОБИЛ анаболи и хормони, няма да го споменаваме, нали? По-лесно е да са виновни родителите, а тоя да се пише жертва, неразбрана и неприета?
    Не, мили мой! Всички сме виновни. Ние допуснахме една шака да ни изцежда силите вече 32 години. Ние се продадохме. И докато блъскахме като волове, за да можем да си храним семействата, допуснахме децата ни израстат катили с нисък морал. Оставихме Зуяци, Рачковци, Глории, Aндреи и други,, да обучават децата ни на "вазимотношения". Допуснахме децата ни да израсатат егоисти, които освен пари, нищо друго не виждат.
    Допуснахме това и сега си носим последиците. И да знаеш, мили мой, ще става още по-зле. Това е само началото на плодовете, които от тук насетне ще берем.

    Коментиран от #23

  • 15 Радка пиратка

    19 1 Отговор
    Ето до къде водят информационните технологии! Човекът престава да отличава реалното от виртуалното. Бог да ги прости хората!
  • 16 Display

    12 1 Отговор
    Не е проблема в информационни технологии, а в игрите, към които си пристрастен, пък и зобането и чалга възпитанието водят до много комплекси...........

    Коментиран от #21

  • 17 Хъхрх

    4 0 Отговор
    Туй има общо с журналистика точно нищо.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хубава работа

    3 2 Отговор
    Ама българска. Дори животните не постъпват так5283а.
  • 20 Майка му е казала

    0 14 Отговор
    Че ще гласува за Герджика и белята готова. Такива са радевите електори
  • 21 мдам

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Display":

    Не всеки играещ игри трепе.
    Тоя кой го знае какъв е и скандалът за какво е
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БиБи Кинг

    8 0 Отговор
    Ма с ква трева се е напасал предварително не се споменава,шо много им станаха сложни имената по китайската мендилеева таблица!
  • 25 7823

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Евала":

    Само този автор и Росенчо творят такива статии.
  • 26 ишгиш и

    1 0 Отговор
    анаболите са наркотици
  • 27 лошо

    10 0 Отговор
    социопати, пребиват родителите си, убиват непознати с коли по тротоарите, по кръстовищата. То стана страшно направо да живееш тук, защото нямаме и съдебна система, която да ни защити.
    Каква невменяемост, като ги е покрил с дрехи и запалил, това е опит за прикриване на престъпление и после избягал. Лудите не се държат така.
  • 28 Странно

    3 2 Отговор
    Но никой от коментирали те до тук не отбеляза,че заради страх от Ковид се е криел от хората като партизанин от джандарин.Гарантирано,че е бил и вакснат( поне 2 пъти).
  • 29 НОКАКТЪВ КОМПЮТАРДЖИЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Не е Бил.ДРОГИРАН ТИП И ТО ЯКО..