Last news in Fakti

15 Април, 2013 16:54 1 993 5

Изнасилвач на старица влиза за 10 години в затвора

  • изнасилвач
Изнасилвач на старица влиза за 10 години в затвора - 1
Снимка: Архив

 

С 10 години затвор при първоначален строг режим беше наказан изнасилвач на възрастна жена, съобщиха от пресслужбата на Варненски окръжен съд.

Присъдата на Сезгин Иляз от село Брестак, Варненска област беше произнесена от Девненският районен съд, който окачестви деянието като брутално изнасилване, осъществено с насилие и при условията на опасен рецидив.

35 годишният мъж се възползва от привилегията на съкратеното съдебно следствие, призна вината и фактите, посочени в обвинителния акт и се отказа от разпита на пострадалата 85 годишна жена, на свидетелите и на вещите лица. Съдът му присъди 15 години затвор и след като се съобрази с разпоредбите на закона намали с 1/3 размера на наказанието. Иляз е осъден да заплати обещетение на пострадалата възрастна жена в размер на 6000 лева, както и близо 1000 лева разходи по делото.

Общо 7 пъти е бил осъждан Иляз, като наказанието по последното му осъждане, отново за изнасилване той изтърпял в началото на юни 2012 година. Без семейство, без работа и със сериозна зависимост към алкохола Сезгин постоянно си създавал неприятности. Бил сприхав, невъздържан, а след няколко чаши алкохол трудно се контролирал и налитал на бой. От затвора познавал сина на възрастната жена и това, че тя живее сама в село Брестак. Пет месеца по-късно, в нощта на 12 ноември 2012 година, пияният мъж нахлул в дома на пострадалата. С насилие и жестокост сломил съпротивата й. Въпреки годините и малкото сили, жената се отбранявала, дори успяла да удари Иляз с бастуна си. След бруталното посегателство, насилникът се прибрал в дома си. На следващия ден жената събрала сили и разказала първо пред близки, а след това и пред органите на реда за изнасилването. Няколко часа по-късно Сезгин Иляз бил задържан и признал за престъплението. Експертите установили 4 промила алкохол в кръвта на престъпника, пораженията върху тялото на жертвата  и факта на изнасилването. 

85-годишната жена още се опитва да се справи с посттравматичното стресово разстройство, което е причинило сериозни промени в психичния и социалния й живот.

Сезгин е в ареста още от 13 ноември миналата година и има 15 дневен срок да обжалва 10 годишната присъда на Девненския районен съд пред Окръжен съд Варна. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    0 0 Отговор
    ИЗРОД ! ........
  • 2 Мирослав

    0 0 Отговор
    А защо трябва да го храним този? Смисъла на наказанието е да превъзпитава. Има случаи в които това е невъзможно. Тогава наказанието трябва да е окончателно...
  • 3 ХХХ

    0 0 Отговор
    Никой не заслужава подобно издевателство над психиката и организма... Още повече възрастни хора. :(

    Мъчно ми става. Малко му е на тази гад 10 години!
    Важното в случая е, че съда се е произнесъл по делото, а не просто услован и пак сред гражданите.
  • 4 случаен

    0 0 Отговор
    2012 е изтърпял присъда за същото деяние. Защо тогава съда му е намалил новата присъда, даже дават срок за обжалване. Такива трябва да ги осъждат докато направят години за пенсия, независимо на колко са в момента.
  • 5 Омерзен

    0 0 Отговор
    Тоя нито е нормален, нито е ненормален, та да го лекуват. В случая имаме пример за тежък законов дефицит - какво да се прави с подобни опасно обезчовечени, които в природата просто биха загинали или убити, а в човешкото общество трябва да им се спазват някакви права.