Last news in Fakti

8 Януари, 2022 06:15 2 235 13

5 години затвор за двойната смърт на пътя край Кадиево

  • катастрофа-
  • кадиево-
  • присъда-
  • загинали-
  • петър маринашки

Във фаталния следобед на 11 ноември 2020 Петър Маринашки е шофирал с 98 километра в час, употребил марихуана

5 години затвор за двойната смърт на пътя край Кадиево - 1
Снимка: БНТ

5 години затвор получи Петър Маринашки, който причини смъртта на две момчета в тежката катастрофа край пловдивското село Кадиево и отнемане на шофьорската му книжка за 8 години, предаде БНТ.

Това реши вчера Окръжният съд в Пловдив. И защитата, и родителите на загиналите тийнейджъри заявиха, че ще обжалват.

Във фаталния следобед на 11 ноември 2020 Петър Маринашки е шофирал с 98 километра в час. С него до Пловдив пътуват още четири момчета. Той губи контрол върху управлението и удря колата в крайпътно дърво. 16-годишният Виктор и 17- годишният Тодор загиват на място.

Полевите тестове на Петър за алкохол и наркотици са отрицателни, но на следващия ден взетата кръвна проба отчита наличие на марихуана. Предложението на прокуратурата е до 6 години лишаване от свобода.

"Наистина загубата за пострадалите е голяма, болката им е голяма. Но в същото време лицето, което съдим, е един млад човек. Младите поначало нямат тази зрялост за преценка на действията си. Той не е осъждан", обясни Анелия Трифонова от Окръжна прокуратура-Пловдив.

От държавното обвинение допълниха, че Маринашки е имал предишни нарушения на пътя. Адвокатът му обаче подчерта, че те са за неправилно паркиране и изправарване. И поиска условна присъда, защото според защитата мястото му не е в затвора.

"Там не е възпитателно учреждение, там е репресивно учреждение", заяви Йордан Давчев, адвокат на Петър Маринашки.

Близките на загиналите ще настояват за максимална присъда на по-горна инстанция.

"Нашите деца ги няма завинаги. И да, поведението му преди катастрофата е било съвсем умишлено, осъзнато, целенасочено и това го знаем от разказите на десетки деца", каза майката на Тодор Бараков Галина Илчева.

"Нито една присъда няма да бъде справедлива.... защото той е жив и животът за него продължава, но както се казва: "Затворът врата има, но гробът няма", допълни Силвия Вълкова - майка на Виктор Василев.

Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ..........

    20 1 Отговор
    Катастрофата Милен Цветков кво става

    Коментиран от #7

  • 2 сигурно

    23 3 Отговор
    В САЩ такава присъда дават за убийство на домашен любимец !!!!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    някога за убийство имаше смъртна присъда
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    а сигурно убиецът на ЖУРНАЛИСТА МИЛЕН ЦВЕТКОВ ще го пуснат защото БГ ПРОКУРАТУРА е корумпирана
  • 5 Майна

    6 6 Отговор
    Виктор и Тодор са се качили в колата на Петър по собствено желание, никой не ги е принуждавал да го правят, споделеното пътуване е споделен риск Петър също е можел да загине.

    Коментиран от #10

  • 6 Въпрос

    4 3 Отговор
    Къв е тоя съд и въобще това ли е справедливост ? На всичкото отгоре след като е у.бил двама души те му отнемат книжката за 8 години с което му казват индиректно ,че след 8 години той пак може да кара и убива. Трябва при такива ситуации да няма право никога повече да шофира по закон - да е мислил овреме д.ришльото. Сега е ред да се свърши това,което явно не са свършили родителите му - да бъде възпитан.
  • 7 Порно

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "..........":

    Под домашен арест е, и понеже 2 дена домашен арест му се зачитат за ден лишаване от свобода, чакат да си излежи бъдещата присъда в къщи.
  • 8 Кольоо

    4 1 Отговор
    Ег..ти гаврата, позор и срам за съда и целия тоя цирк наричан РБ.
  • 9 Ливанеца

    2 0 Отговор
    На следваща инстанция 8 г и на ВКС 12 г ,смешна работа в Европа почват от 35 г нагоре но този Гей едвали ще изкара и 3 г ще го попилеят чакалите в Пазарджик
  • 10 Бил

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Петър като дойде в панделата да ме потърси няма да го дам на другите първия ден
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кочоолу

    2 0 Отговор
    Разбойниците ,,мутрите , недосегаемите и престъпниците в правоохранителните органи работят и защитават себеподобните извършващи престъпление под път и над път.Правосъдието ,особено прокуратурата е без авторитет и с доверие под 5% .Доверие имат сабо престъпниците и разбойниците
  • 13 Конник

    2 0 Отговор
    Много евтин е човешкия живот в България: по 2,5 години на парче, общо 5 години. А две фамилии ще плачат много време!
    Съдът пази престъпниците!