Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 09:25 4 945 23

Масови автокражби в столичен квартал

  • автокражби-
  • банишора

Хората питат: Къде е Рашков, къде е полицията?

Масови автокражби в столичен квартал - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Масови кражби в няколко столични квартала. Този път потърпевшите са в Банишора. Гражданите на столичния квартал са жертви на автоджамбази.

"Напоследък се върнахме 90-те години. Всяка сутрин някой изпищява – рязани гуми, разбити прозорци на коли, откраднати коли. Не вярвам, че през 2022 г .се връщаме във времената на кражби на всичко – от чистачки, до гуми и бензин. Най-фрапиращото е, че от няколко месеца не виждаме полицейско присъствие в квартала, а така крадците де чувстват удобно", разказа пред БНТ Васил Пеев - потърпевш.

Не им ли е неудобно на Бойко Рашков и на шефа на Второ РПУ. Уж влизаме в Шенген и Еврозоната, ще пазим Украйна, а не можем да опазим един квартал от кокошкарски кражби, допълни той.

"Ежедневно банишорци са жертви на кражби. Сигнали има, но резултати не. За сметка на това имаше хиляди полицаи в центъра на София за един марш и едно събиране на 20-30 души (бел. авт. – Луковмарш и антифашистко шествие), каза Христо Иванов, администратор на групата на Банишора, в която ежедневно жители се оплакват от посегателства.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитализъм

    17 6 Отговор
    В действие
  • 2 Последния Софиянец

    14 7 Отговор
    Банишора си е бандитски квартал от край време.

    Коментиран от #6

  • 3 Баретата

    21 6 Отговор
    Рашков си е заел с лов на вещици - тоест захапал е предишната власт.
  • 4 Vojda

    30 9 Отговор
    Тези кражби са поръчани от Бойко......

    Коментиран от #18

  • 5 Факт

    27 5 Отговор
    Задействано е дестабилизиране на държавата?
  • 6 /////

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Никой крадец не краде където живее в повечето случай са или наркомани или номади от селата наоколо.
  • 7 Последния Софиянец

    11 12 Отговор
    Гербавите да не квичат. Рашков има по-важната задача да изчегъртва и да лови фалшиви зелени сертификати. Авто кражбите са проблем на шепа хора, а Тиквата е проблем на всички!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    15 1 Отговор
    Определено трябва спешна реформа в МВР. Отстраняване на калинки, чантаджии и обслужващи мафиотите. Трябва обединяване на многобройните звена в това министерство, съкращаване на администрация и увеличаване с ЧИТАВИ хора полицаите на терен. В момента полицаите отново се организират за протест за по-високи заплати. Това не трябва да стане преди отстраняването на скъпоструващи, нищоправещи или причиняващи вреди служители-вредители.
  • 10 Зззз

    16 3 Отговор
    Аууу,а преди 3,4 години хората от кв Света Троица питаха мутра Мл аде нов къде си ама той траеше така ,че хайде без манипулации ,че Рашков трябва лично да пази колите.
  • 11 дада

    12 3 Отговор
    При тез "големи" заплати и галопираща инфлация, битовите кражби и престъпления едва сега започват.А този правилно сравнява ситуацията с 90-те години!И тогава социалистите бяха на власт и мутрите бяха недосегаеми,и докараната от соцалистите инфлация направи парите ни вестници!И назначете му на човек еди полицай,да му пази колата!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 30 години евроантлатизъм

    11 1 Отговор
    От канадско- евроатлантическа бизнес гледна точка, това което обикновените, традиционни и изостанали българи наричат кражба, корупция- е “ бизнес ниша, възможност за правене на пари“, а корупцията е “ лобизъм“.
    Разследването и осъждането на извършителите на кражби, корупция е нарушаване на техните “ евроантлантически права и икономически свободи“.
    Колко пъти евросъда се е произнасял по такива казуси с присъди “ нарушаване правата на тези лица“.

    А ограбените нека си “ пищят“, защото са “ не напреднали евроантлантици и не разбират свободните пазарни евроатлантически механизми“.
  • 13 Зззз

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "дада":

    Малиий, га беше гл секретар мутрогеньо всичко цъфтеше и връэваше ,а га стана премиер направо нямаше никакви престъпление, което е логично,че от Толупа и шайката му не оставаше нищо за обиране.
  • 14 Хайл

    9 2 Отговор
    И при това положение куките ще излизат на протест за по-високи заплати?.!.
  • 15 даам знаем

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "дада":

    “...И тогава социалистите бяха на власт и мутрите бяха недосегаеми,и докараната от соцалистите инфлация направи парите ни вестници!И назначете му на човек еди полицай,да му пази колата!“
    ............................................................................

    Последният и единствен незабогатял от властта си премиер е Жан Виденов.
    Затова “ евроатлантическите социалисти, комунисти и олигарсите тогава“ му спретнаха кризата.

    След това си пръкнаха “ евроатлантически управления- сдс, ндсв, бсп- дпс- ндсв, герб- сдс, пп- канада“ с които мутрите станаха “ евроантланоически бузнесмени, олигарсе“, а строеното 50 години от бащите, майките, бабите, дядовците го “ приватизираха и унищожиха“, като парите ги “ превъртеха през евроатлантическите офшорки на англосаксонски банкови олигарси.

    И така вече 30 години “ евроатлантическа и шорошоидна демокрация и икономика, изнесли сме над 2 млн. евтини гастарбайтери за западнете ни партньоре, повече от Венецуела“
  • 16 ЗАПОЗНАТ

    9 5 Отговор
    Всеки ден убийства кражби хората умират като мухи това го искаха някой си А те ни занимават с измислени истории Барселонагейт шкафчета глупости само и само да ни отклонят от дейсвителноста
  • 17 Емигрирам ли веднъж от клоаката

    2 2 Отговор
    Нема са върна никогиш
  • 18 един от многото

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Vojda":

    А защо и той да не си припомни какво е правил на младини?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 боко

    4 1 Отговор
    Къде сте бе синдикати полицейски само пари са ви в главите
  • 22 Рашко

    4 2 Отговор
    Не ме занимавайте, аз си чегъртам.
  • 23 Румен

    1 1 Отговор
    Да краднат. Който има скъпа кола , и той е краднал за да я купи. Със заплата , даже и да е Парламентална неможе си купиш скъпа кола. Така че откъдето дошло, там заминало