Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 18:04 2 699 9

„Икономическа полиция“ задържа лекар, издавал фалшиви COVID сертификати

  • икономическа полиция-
  • лекар-
  • фалшиви сертификати

В периода 01.11.– 30.11.2021г., като лекар във Варна, той е снабдил повече от 70 лица със сертификати, удостоверяващи ваксинация срещу COVID-19 без реално такава да е била направена, казват от полицията 

„Икономическа полиция“ задържа лекар, издавал фалшиви COVID сертификати  - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на отдел „Икономическа полиция“ задържаха лекар, издавал фалшиви сертификати. Операцията е проведена вчера, в хода ѝ е заловен 28-годишен мъж, съобщават от ОДМВР- Варна. Според първоначалните данни, в периода 01.11.– 30.11.2021г., като лекар във Варна, той е снабдил повече от 70 лица със сертификати, удостоверяващи ваксинация срещу COVID-19 без реално такава да е била направена. При извършените процесуално-следствени действия от кабинета му са иззети множество документи, относими към престъпната дейност на мъжа- компютърна конфигурация, електронен подпис, мобилни телефони и голяма парична сума в различна валута.

Мъжът е задържан за срок до 24ч. По случая е образувано досъдебно производство.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Варна.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    25 4 Отговор
    Колко и какви загрижени политици и полицси имаме не само у нас а и по света, само и само да ни ваксинират и сложат ушната марка с бар код тцтццт
  • 2 Майна

    23 4 Отговор
    Рашков ,и ти срам нямаш...Гербаджиите щяхме да Овъзмездяваме ,ти срещу този принудителен незаконен фалшификат се бориш..., като виждаш и разбираш ,че става въпрос за борба на хората да оцелеят...НЯМАТЕ СРАМ, ЗА ДОСТОЙНСТВО НЕ ГОВОРЯ!
  • 3 Гумената ръка

    27 4 Отговор
    Жалко, че е допуснал да го хванат. Това е естестяения отговор срещу насилието. Подкрепям с 2 невксинирани ръце свободния избор на хората и съм 100% против принудата.
  • 4 Еха

    16 1 Отговор
    Икономическа полиция, представяте ли си? Като е взел някакви пари човека явно не ги е декларирал в нап и проблем.
    После ваксините били доброволни. Да ама друг път. Кой луд ще плаща за нещо, което е безплатно? Пълна олигофрения.
  • 5 Рени

    8 1 Отговор
    Нормално, това със вкарването на ,,зеления сертификат,, приканва единствено за корупция и нищо повече, всичките ми приятели и колеги които имат сертификат са го взели по втория начин или ползват сертификата на свой приятел
  • 6 абг

    4 1 Отговор
    Убеден съм, че тези сертификати не са фалшиви, а са фиктивни.
  • 7 Хе Хе

    4 1 Отговор
    Колко измами се направиха със много по голямо значение и никой не взе мерки а сега селски лекар правил стотачки Леле Леле. Кокошкарска държава България!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СпН

    1 0 Отговор
    Вчера писах,че тези ,които арестуват хора затова ,че се опитват да се отърват от принудително ваксиниране или може би евтаназиране ще бъдат скоро арестувани и ще отговарят в Нюрнбергския процес-2.Трябва да знаят ,че по него за техните деяния се предвижда смъртно наказание и въпреки ,че в България такова няма,то този кодекс има предимство пред всяко национало закононодателство , това значи че ще се изпълняват и тук.
    И не триите,повече тази информация ,защото така попадате ,като помагачи на тези ,които ще им бъде търсена отговорност.