Last news in Fakti

3 Юни, 2013 16:10 2 144 0

Октай Енимехмедов остава в ареста

  • октай енимехмедов-
  • арест-
  • мярка
Октай Енимехмедов остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов в ареста.

Днес беше гледано искането за изменение на мярката за неотклонение на Енимехмедов. На въпрос на съдията какви са мотивите за това искане, обвиняемият отговори: „Написах молбата, защото имам законово право да се явя тук. Нямам конкретни мотиви за искане за изменение на мярката”.


Октай Енимехмедов заяви още, че е подал молбата, за да може да каже какви са причините за нападението. Мотивите на задържания обаче така и не бяха чути от медиите, защото съдия Тони Гетов, позовавайки се на СРС-та, заседава при закрити врата.

Така мярката на Октай Енимехмедов се разгледа при закрити врати, тъй като по делото има класифицирани материали. Към делото са приобщени веществени доказателствени средства от СРС. Преди заседанието Енимехмедов каза, че не е запознат с тези класифицирани материали, той има право да се запознае с тях по всяко време на делото, но не поиска да го направи сега. Днес към делото бяха приобщени 6 тома писмени доказателства.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Октай Енимехмедов за опит за убийство на Ахмед Доган. Досъдебното производство, водено срещу Енимехмедов, за престъпления по чл. 325 ал.2 НК (хулиганство) и по чл. 144 ал.3 НК (закана с убийство) беше прието по компетентност в СГП. Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана и именно такова е обвинението.

Октай Енимехмедов направи опит да убие Доган по време на Осмата конференцията на ДПС на 19 януари тази година в НДК. Докато течеше речта на Доган Енимехмедов опря газов пистолет в главата му, но той засече на три пъти.

Според съда има умисъл за престъплението, налице е обосновано предположение за авторство и има реална опасност, ако Енимехмедов бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение, да извърши ново престъпление.

Решението може да се обжалва и в случай на обжалване, делото е насрочено за 11 юни 2013 г. от 10:00 часа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА