Last news in Fakti

25 Август, 2022 11:39 3 144 23

Вътрешният министър поиска оставката на зам.-шеф на "Гранична полиция" заради трагедията в Бургас

  • иван демерджиев-
  • оставка-
  • шеф-
  • гранична полиция-
  • катастрофа-
  • полицаи

Сириец, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила, е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двамата полицаи. Друг сириец се издирва

Вътрешният министър поиска оставката на зам.-шеф на "Гранична полиция" заради трагедията в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двама полицаи в Бургас. Друг сирийски гражданин се издирва, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. И двамата са били настанени в центъра в Харманли.

Загиналите полицаи са от Първо районно управление в града. Единият е бил командир на управление, на 43 години, с 18 години стаж в системата на МВР. Вторият загинал е на 31 години, със седем години стаж.

Ще бъде назначена тройна автотехническа експертиза, а за извършването ѝ е привлечен един от най-опитните специалисти у нас, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Според служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отговорност за случилото се носят и служители на "Гранична полиция". Затова той поиска оставката на заместник-директора на "Гранична полиция" Деян Моллов, който е бил пряко натоварен с действията срещу мигрантския натиск, информират от БНТ.

"Основна причина за този инцидент е недокрай прецизно изпълнение на задачите от органите на реда на "Гранична полиция", защото не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на "Гранична полиция". Така че аз очаквам до края на деня оставката на господин Моллов. Горещо се надявам, че той сам ще направи това и ще оцени причините.", каза Демерджиев.

Двама полицаи загинаха в тежка катастрофа в Бургас. Тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията.

"Деликатното е, че в този автобус са се возили 47 души, включително жени и деца, което ограничава действията на органите на реда, за да запази живота им. За съжаление, в опит да не се рискува живота на пътуващите в автобуса, това струва живота на двамата полицаи", допълни Демерджиев.

Според него шофьорът умишлено е прегазил полицейския патрул. Автобусът е на хасковска фирма, бракуван е и не би трябвало да бъде в движение.

Бежанците са влезли в страната от горист район край Малко Търново, който е труден за контролиране. Предстои там да бъде инсталирана допълнителна техника.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев Вън

    11 19 Отговор
    Вътрешния министар и цялото престъпно правителство на Радев да си ходят.

    Коментиран от #4

  • 2 Бойко

    23 2 Отговор
    Индианците идат с пълна сила
  • 3 12340

    19 3 Отговор
    и варели симеонов и боко Тиквата да арестува,
    те смарцафосаха ограда
    Бою даже я покаваше на "моя приятел Дейвид"/Камерън/
    и на"Викторе"/ Орбан/ !
  • 4 Хйхйхйй

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Радев Вън":

    Ти да не мислиш че това е от вчера. От години е така и Радев няма никаква вина. Вината е в тези,които построиха ограда за милиони,а е телена мрежа. И на тези от НПО,за които мигрантите са по важни от нас
  • 5 Незабавна

    17 5 Отговор
    оставка на вътрешния министър ! Веднага !!! И стига вече с неговите чалъми и адвокатски номера !
  • 6 Елхово

    24 1 Отговор
    Деян Моллов достигна до това равнище благодарение на своя баща, който беше на висока длъжност в армията преди години. Иначе е с много ниско интелигентно равнище… Не може да обели и две приказки като хората, а за акъл да не говорим… Те и другите ръководни кадри в гранична полиция от Елхово са същите- голямо самочувствие и нула интелект!
  • 7 кольо мамата

    23 3 Отговор
    с 1 патрулка какво преследване , какви шипове , какви 5 лв ,а и си има разпоредби как се действа при такива ситуации , а полицайте от къде знаят че има жени и деца в него като са били в багажното ? Не ядем доматите с колците
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Лисан

    13 2 Отговор
    Важна новина за бургаските батки.
    Полицията в Бургас няма за задача да спира автобуси. Затова, когато тръгвате на хайдутлук, никакви БеЕмВе-та, взимате си един автобус за скрап, пускате го в движение в Хасково, грабите си спокойно и още по-спокойно се прибирате.
    Предполагам, че така е и в други български градове.
    Е, комшиите могат да се смеят, че ходите на работа с автобус, но това е търпимо.
  • 10 Тома

    12 0 Отговор
    Той зам.шефа си е взел рекета и може вече да го сменят на друга работа в мвр.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И. Стоянов пинчера

    4 0 Отговор
    Ми мен кога ще ме махате? То и с мен и без мен същата работа в РДГП…

    Коментиран от #18

  • 13 ?????

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ??????
  • 14 жжжжжж

    4 1 Отговор
    гранична полиция ли са наредили на полицаите да спират автобуса, довел до фаталния им край???
  • 15 Геша

    10 0 Отговор
    Сакън не ги пипайте. Тези са от демократичните и правилните сирийски инженери.

    Коментиран от #20

  • 16 Махмуд

    9 0 Отговор
    С оставки не се решават проблеми
  • 17 Камери, дронове

    9 1 Отговор
    По границата, и да се стреля още там
  • 18 Динкиша пияния

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "И. Стоянов пинчера":

    И мен и мен!!!!
  • 19 Преследване дръжки

    6 1 Отговор
    патрулката е намляна от изскочилия от пътя автобус - та въпросът е, след като патрулката е била спряла отстрани пътя какво са правили в нея полицаите? Защо не са били извън автомобила при положение че "вардят" за автобуса? Сега щяха да са живи
  • 20 сила

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Геша":

    на Нидалчо Алгафарчо братята са......те са цяла семейна мафия за трафик на хора
  • 21 Искрени

    2 0 Отговор
    съболезнования на близките на полицаите!Рискували са живота си за нашата сигурност.Няма да се промени драстично положението с искани оставки.Трябва дисцип.уволнения.И докато ходят на пост граничните само с пистолет и белез-и,неможе да се очаква каналджии и нарушители на границата да имат респект.На замесение,нищо,че са сирийци-съд и затвор.За дълго.Иначе ще продължават безчинствата!
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Мога да ви разкажа как е станало и защо са премазани полицаите,но това няма да върне случая в начална точка.Станалото ,станало.за мен сирийците са си платили и са били в правото си а искат ,ЧИСТ КОРИДОР......Трябва голяма метла за фуражки.........
  • 23 За протокола

    3 0 Отговор
    Демерджиев говори глупости. По-добре да не си отваря много устата защото още не е свършил работа за 5 пари, а се излага като кифладжия.