Last news in Fakti

2 Септември, 2022 13:59 2 817 4

Разбиха високотехнологична оранжерия за канабис край София

  • гдбоп-
  • оранжерия-
  • канабис

Задържани са двама

Разбиха високотехнологична оранжерия за канабис край София - 1
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП разбиха високотехнологична оранжерия за канабис на територията на село Яна, в столичния район Кремиковци. В ареста са задържани двама мъже – на 53 и 34 години.

Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП-МВР, след придобита информация за функционираща високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис. Действията са проведени вчера на териториите на Софийска и Благоевградска област.

При претърсване в района на промишлена зона Яна антимафиотите открили в производствено хале специално обособено и изградено помещение на работеща оранжерия за отглеждане и преработване на канабисови растения. То било оборудвано с необходимата инсталация, осветление, отопление и вентилация, както и с техника за последващо сушене, обработка и автоматизирано отделяне на съцветия.

От помещението са иззети 115 саксии с канабисови растения, с височина от 25 до 100 см, около 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала, други 5 чувала, съдържащи зелена тревиста маса и съцветия, както и оборудване за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.

В хода на спецоперацията са извършени процесуално-следствени действия и на два адреса - къща и прилежащи помещения в Гоце Делчев, откъдето е иззето малко количество съцветия канабис, и на апартамент в столичния кв. "Овча купел". В полицейския арест са задържани двама мъже – на 53 и 34 години, чиято съпричастност към престъпната дейност се изяснява.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължават.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 срам

    5 5 Отговор
    егато смотаната държава
    най добре избирайте на копейкин или руските генерали партииите и тогава с чиста съвест да се махам от тука

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Хахахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "срам":

    Ок.Тамън ще се оттървем от теб хаха.Много мрънкаш.
  • 3 МВР Е ОПГ

    4 0 Отговор
    Щом във Сандански почнаха да намират по нещо става иначе от десетилетия се знаеше че ако отидеш във Сандански само от половин кило нагоре даваха. Във Дупница ако купиш много дрога ти я зимат полицайте без да ти повдигат обвинение. А щом аз ги знам тези неща значи поне 30% от хората във БГ знаят. Със любезното съдействие на МВР
  • 4 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "срам":

    можеш да отидеш и при господарите ти от обора! И без това искат да заличат България...