Last news in Fakti

19 Юли, 2013 12:26 2 332 1

Две присъди по 18 години за убийството на Стоян Балтов

  • стоян балтов-
  • убийство-
  • затвор

Единият нападател беше оневинен

Две присъди по 18 години за убийството на Стоян Балтов - 1
Тримата обвиняеми. Снимки: БГНЕС

Състав на Софийски градски съд призна за виновни за убийството на студента Стоян Балтов двама от тримата подсъдими. Съдът призна за виновни Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Третият подсъдим, Вили Георгиев, бе признат за невиновен, предаде Агенция “Фокус”.

Съдът постанови по 18 години затвор за Александър Данаилов и Светлозар Стоилов при първоначален строг режим.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Във вторник прокуратурата поиска по 20 години затвор за всеки един от тримата подсъдими - Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов.

Близките на Стоян Балтов ще обжалват решението на съда. Това каза Борислав Балтов, брат на убития Стоян, пред журналисти в Софийски градски съд след изчитането на присъдата за убийството на студента.

Присъдите нямат връзка с това, което ние искахме – доживотни присъди за обвиняемите, каза Балтов. Той посочи, че това, което се е случило вътре в залата не е реално.

На въпрос как ще коментира това, че Вили Георгиев е оправдан, Борислав Балтов каза, журналистите да се обърнат към Георгиев и към баща му, който го е защитавал на предишното заседание. Той допълни, че ако е било убито детето на съдията, не знае дали тя щеше да произнесе такива присъди.

Един от подсъдимите, Александър Данаилов е признат за виновен по обвинението за убийството на Стоян Балтов, по особено жесток начин. Софийски градски съд наложи присъда 18 години лишаване от свобода, при първоначално строг режим. Данаилов беше оневинен по обвинението за съучастие с Вили Георгиев в убийството.

Подсъдимият Вили Георгиев беше обявен за невиновен по обвинението за съучастие в убийството на Стоян Балтов, като съдът взе под внимание това, че той е нанесъл удар само по рамото, което не е довело до смъртта.

Обвиняемият Светлозар Стоилов бе признат за виновен по обвинението за убийството на Стоян Балтов, като му беше определена присъда от 18 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Съдията по делото подчерта, че решението за присъдите е било единодушно като са се позовали върху непротиворечивите свидетелски показания.

На Александър Данаилов и Светлозар Стоилов са наложени парични глоби за извършеното престъпление, които те трябва да изплатят на семейството на убития и на държавата.

Присъдите може да бъдат обжалвани и протестирани пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Странно е нали.В една нормална държава тези боклуци никога повече нямаше да излязат от затвора.А сега бащата на убитото момче ,ще трябва лично да раздава правосъдие като ги пуснат тези к...лета от затвора,