Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 10:07 1 877 22

Шофьорът, убил дете на колело в Лясковец, бил учител по физическо

  • лясковец-
  • блъснато дете

Направените проби за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, потвърдиха от прокуратурата

Шофьорът, убил дете на колело в Лясковец, бил учител по физическо - 1

Фитнес инструктор и учител по физическо в местно училище бил 31-годишният шофьор, който в сряда привечер блъсна и уби 12-годишно момче на централна улица в Лясковец, предава Нова ТВ.

Трагедията се разигра около 18.30 ч. , когато вече се е стъмнило. Вероятно заради несъобразена скорост шофьорът не е успял да спре и е последвал жесток удар, при който детето е загинало на място, коментираха от полицейските среди.

Направените проби за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, потвърдиха от прокуратурата. 31-годишният мъж е задържан за 24 часа, а срещу него се води досъдебно производство.

Районът остана отцепен с часове, докато се извършваха огледи и процесуално-следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 9867

    14 10 Отговор
    Сега ще опитат да го изкарат жертва, невинен!
    Този "учител" е нагледна илюстрация на това т.нар. "учителско съсловие"!
    Жалко и тъжно за децата!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ясно, вече го подготвят за условна

    9 9 Отговор
    присъда, бил примерен, но без да иска убил детето. Нали новите шофьори трябваше да шофират с придружител през първите месеци след като вземат книжка. Нашите правила са от ден до пладне.

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    3 14 Отговор
    Убуец!
    Доживотен без право на замяна.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    БОГ да прости ДЕТЕТО МИР на ДУШАТА
  • 9 Кирчо

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ясно, вече го подготвят за условна":

    31-годишният шофьор, не е млад шофьор и няма нужда от придружител.
    Велосипеда дали е бил технически изправен, имал ли е заден светлоотразител, велосипедиста имал ли е каска, спазвал ли е правилата за движение?
    Най-лесно е да кажете несъобразена скорост и готово!

    Коментиран от #11

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Ти над Гешеф ли си , че издаваш присъди❓
    А може би си и над другия с "Г" 🤔
  • 11 По новините съобщиха,

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кирчо":

    че има книжка от един месец, а тук не четеш, карал е с несъобразена скорост. В момента има протест, защото и улиците били без осветление. Щом е инструктор във фитнес зала, ясно е що за стока е, обикновен комплексар.

    Коментиран от #12

  • 12 Кирчо

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "По новините съобщиха,":

    Обидно лие да работиш във фитнес зала?
    Комплексар не е ли обидна дума?
    Велосипеда дали е бил технически изправен, имал ли е заден светлоотразител, велосипедиста имал ли е каска, спазвал ли е правилата за движение?

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Кирчо, какво ли да ти обяснявам,

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Кирчо":

    явно едно си знаеш, едно си баеш!? Явно не познаваш шофьорските правила, без значение е, какъв шофьор си, в правилника пише, че си длъжен да управляваш автомобила така, че във всеки момент да можеш да спреш при необходимост. Той не е бил на поляна, а в населено място и е бил длъжен да се движи така, че да спре , а той е прегазил детето като куче. Ако е карал бавно, детето щеше да се блъсне в него, но не и този идиот да го прегази на място. Изобщо не е спирал, а е манал през детето, щом го е убил на място.
  • 14 емигрант

    2 1 Отговор
    Абе ей измисленяци зад волана, това е пешеходна пътека, няма значение има ли светлина, повдигната пътека или колелото да има фарове и т.н., как знак навсякъде по света пред пешеходни пътеки който показва, че има ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, а това означава, че пешеходецът има ПРЕДИМСТВО, на спазилите този знак ако убият пешеходец на пътеката се води умишлено убийство, а не по предпазливост ! Докога ще се мислите за "умници" и "знаещи" и ще убивате на пешеходни пътеки, къде по света има убити толкова много невинни ? Вие сте диваци в тази овча кошара България, като изтървани зооекземпляри сте от зоологическа градина ! Срамота е бе ! Този убиец дори има и ограничение на скоростта и ако е спазил ограничението едва ли ще убие човек ! Животни !

    Коментиран от #17

  • 15 5258

    2 1 Отговор
    И двамата сте прави - както трябва да се търси отговорност на шофьора за това, което е извършил, така и на родителите на детето, ако то не е спазвало изискванията на ЗДвП, ако са го пуснали без изискуемите светлоотразителна жилетка, каска и т.н. Също така ако детето е непълнолетно, защо е карало по улицата? Трябва да се види дали родителите имат друго/и дете/дета и съответно дали имат нужда от образование за тяхното отглеждане, но това е работа на Агенцията за закрила на детето. Който иска да съди, е свободен да завърши "Право" и да се яви на изпита за младши съдя и да го премине успешно, след което да си изпълнява служебните задължения като съдия и да се подписва с името си отдолу на всяко решение.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 8686

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "емигрант":

    На велоалея ли е било детето или на пешеходна пътека? Ако детето е карало колело, което се явява пътно превозно средство, няма предимство на пешеходната пътека, то въобще не можеш да преминаваш с колелото по нея, защото е пешеходна пътека, а не велоалея, освен ако не си слязал от колелото и го придържаш с ръка. Като шофьор забелязвам, че това много малко велосипедисти го знаят и за момента се радвам, че не съм блъснал никого, който минава с колело през пешеходните пътеки. Колелата са ППС-та и нямат предимство пред МПС-тата на пътя!!! В Германия един познат го глобиха, защото караше пиян колелото си по улицата с доста пари, ако се беше сетил и беше карал по тротоара, глобата щеше да е по-малка, защото щеше да е на тротоара и това, че е пиян не ги засяга...

    Коментиран от #19, #22

  • 18 емигрант

    0 1 Отговор
    Блъснат пешеходец на пешеходна пътека е убийство без смекчаващи вината обтоятелства, единственото което може да помогне на шофьор извършил това престъпление е, ако е имало семафор който е светел червено за пешеходеца, но и тогава пак ще го накажат тук на Запад, защото човешкият живот тук е защитен по всички закони ! Хората трябва да се уважават и престъпниците трябва да научат това от законите !
  • 19 емигрант

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "8686":

    Ти изглежда не си шофьор, говорим за ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, а не за велоалеи ! Аз съм с "С+Е" категория, вече пенсиониран ! Къде и в кой правилник пише, че шофьор има предимство пред пешеходна пътека и как трябва да я пресече, какво трябва да направи когато види знак "пешеходна пътека" ? 22 г. обикалях З.Европа с влекача, никъде не съм разбрал, че шофьор може да мачка пешеходци дори и когато пресичат неправилно !

    Коментиран от #20

  • 20 7769

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "емигрант":

    Ако си на колело, не си пешеходец, а си велосипедист. Велосипедът(колелото) е ППС, но явно това не се преподавало, когато си взимал книжките, или не си го разбрал... Въпросът е дали детето е карало или не е карало колелото? Това следователите лесно могат да го установят и отиваме в двата варианта: Ако детето е карало колелото не е имало предимство пред автомобила, ако не го е карало - имало е предимство пред автомобила. Това дали съм правоспособен шофьор са го казали - първо инструкторът ми и второ изпитващият, а не някой във форум, който най-голямата му гордост е това, че има книжка!

    Коментиран от #21

  • 21 анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "7769":

    Значи според теб когато на пешеходната пътека Е НА колело човек имаш право да го СМАЧКАШ, защото не е пешеходец, няма значение, че има знак, че не е осветена, че колелото няма светлини, че е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА е без значение щом си се качил на колело, там мачкаш всичко което не пресича пеша, все едно си затваряш очите може и без светлини да си даже, не е важна и скоростта ? Каква човешка мисъл ?
  • 22 анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "8686":

    За колело и пешеходец книжки вадят ли се, трябва ли да знаят ЗДП ?