Last news in Fakti

24 Декември, 2022 17:50 3 549 31

Апаш обра касата на църква, задигна близо 40 хил. лв.

  • обир-
  • църква-
  • света богородица

Въпреки празничните дни, полицаите действали на високо оперативно ниво и до 4 часа след получаването на сигнала са успели да хванат извършителя

Апаш обра касата на църква, задигна близо 40 хил. лв. - 1

Безбожник посегна на храм „Света Богородица“ в навечерието на най-светлия християнски празник. Преди дни е разбита касата на църквата, от която са задигнати близо 40 хиляди лева, съобщава Флагман.бг, като се позовава на свои източници.

Наглата кражба е извършена през нощта на 22 срещу 23 декември. Извършителят успял да разбие масивната каса, в която се съхраняват всички дарения, заплати и приходите от продажба на свещи и икони на храма. Сутринта служителите на църквата останали шокирани от гледката и веднага са подали сигнал в Първо РУ-Бургас.

Крадецът е заловен. Въпреки празничните дни, полицаите действали на високо оперативно ниво и до 4 часа след получаването на сигнала са успели да хванат извършителя. Парите до последната стотинка са намерени и върнати на църквата.

Анонимен източник от църковното настоятелство споделил, че всички служители са изключително благодарни на Първо РУ-Бургас.

„Това безбожно действие преди празниците ни потресе много. Благодарни сме на полицейските служители, че действаха толкова бързо и професионално и успяха да заловят извършителя. Щяхме да посрещнем най-светлия празник Рождество Христово без заплати“, споделил пред изданието служител на храма.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-гнусната Кражба!

    15 36 Отговор
    Донякъде ми е жал за тоя лонгур..

    Коментиран от #25

  • 2 Поповете се кланят само на мамона

    54 17 Отговор
    Да обереш обирджиите не е грях!

    Коментиран от #3

  • 3 Той обира Храма

    12 34 Отговор

    До коментар #2 от "Поповете се кланят само на мамона":

    Прави разликата,младо..

    Коментиран от #4

  • 4 Храма човек ли е?

    47 10 Отговор

    До коментар #3 от "Той обира Храма":

    Тия пари ги прибира дедо поп да блажи по пости!
  • 5 НСО служител

    49 11 Отговор
    Сефте научавам, че божиите служители получават заплати, мислех, че „шефът“ им е високо. Обаче „царят“ явно не е чак толкова „далеко“. Па и богати тия люде духовни, 40 бона за колко човека персонал?

    Коментиран от #8

  • 6 Уве Зелер

    47 11 Отговор
    Да откраднеш от крадци не е престъпление.
  • 7 Аз от нашето Село

    5 35 Отговор
    Поредният,,Левски хайдутин" !!!
  • 8 123

    4 33 Отговор

    До коментар #5 от "НСО служител":

    В НСО няма такива глупаци като теб!
  • 9 Ккк

    16 6 Отговор
    Преди години двама задигнаха камбана от църква не се мина дълго време и двама бяха осъдени ама не от бг съд Всевишния си знае работата
  • 10 Не бил безбожник

    40 2 Отговор
    Гладен е бил! А ако е бил и циганин, защо ни занимавате, ще го отърват! Само боя от полицаите ще му остане!

    Коментиран от #26

  • 11 Реалист 6548

    36 7 Отговор
    Добре е направил Идолопоклониците православни трябва тормоз глад и мизерия докато не разберат че вървят срещу Божиите заповеди и не се покаят и отвърнат от греховете си, защото въвеждат цял народ в тази ерес поклонение на икони дело на човешки ръце и палене на свещи сектанти време е да платите за греховете си

    Коментиран от #13

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 5 Отговор
    БЕЗБОЖНИКО
    ще ВЕ СЪДИ БОГ
  • 13 Ислям

    24 3 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист 6548":

    Точно така. Много правилно си го написал, но кой ще прогледне! Иконата направена от човешка ръка е един вид идол и да се търси и мисли че тя помага и лекува е върха на глупостта, идолопоклонничество! Същото е и с кръста, който го целуват за изцеление, което също го няма в Библията. Сляпо идолопоклонничество! Помощ и прошка се търси само и единствено от Единния Всевишния с молитви! Както и на 25 декември не е роден Исус Месията! Сатаната е явен враг на Човека!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Реалист 6548

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ислям":

    Аз съм Християнин посветен на Исус Христос не знам точно на коя дата се е родил Исус Христос но със сигурност е преди 2022г и да аз се покланям ден и нощ на Исус Христос тое ЕДИСТВЕНИЯ спасител на човечеството, както казва сам Бог Отец този е моят възлюбен Син в него е моето благоволение и в корана се препоръчва да прочетете инджила 4 те евангелия. Исляма е също ерес секта обслужваща сатаната

    Коментиран от #17

  • 15 Не се клевети сам...

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Ислям":

    Всичко си има явен смисъл и е важно за вярващия човек и иконите и ритуалите, особенно кръста, символ на кръста Господен. Но е нужна любов и вяра за да го осъзнаеш...

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Ислям

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Не се клевети сам...":

    Никакъв смисъл няма да искаш спасение от икони, кръстове - идоли и то създадени от човек! Не може да се кланяш на човек създал нещо си в името на религията. Проумейте го и прогледнете наистина! Това е много голяма заблуда от Сатаната! Кръста е измислен след Исус за спасение от езичниците! Никъде Исус не е споменавал или е носил кръстове!!! Проумейте го. Древни езичества са добавени към религията и така е започната заблудата!
  • 17 Ислям

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист 6548":

    Донякъде си прав, донякъде не! Не се знае точната дата на която е роден Исус Месията, но в Библията е споменато, че е било топло и стадото е било на паша! Съответно не е било през зимата и то на 25 декември! По-точно 25 декември е езически празник свързан със слънцето, със раждането на слънцето и удължаването на дните! А това, че се кланяш само на Исус Месията е грешно. Исус Месията прави чудеса само чрез БОГА Отец на всички! Следователно трябва да се кланяш и искаш прошка само от единствения Всевишния Бог, който е пратил Исус за пример на човечеството! А за Инджила, където споменаваш в Корана не са 4те Евангелия в Библията. То е само едно Евангелие! Евангелие от Исус, което липсва и не се знае къде е скрито! Така за Исляма, че е секта не си прав! В Исляма също има различни секти и само една от тях ще намери Спасението към Рая! Не си запознат достатъчно!

    Коментиран от #20

  • 18 Ислям

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не се клевети сам...":

    Ако няма икони, кръстове и свещи, тези които ги правят в ателието ще умрат от глад! Само и само да спечелят доста пари намесиха и религията тези безбожници! Просто религиозен маркетинг! Безбожници
  • 19 Наглецо

    11 1 Отговор
    Безбожно е от дарения да плюскаш и пиеш.Иван Рилски се върти в гроба от такива "божие люде".Плюс това,поповета са на държавна заплата !
  • 20 Реалист 6548

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ислям":

    А бе ислям много много си заблуден Исус Христос е Цар на Царете и Господ на Господарите тоя алфа и омега началото и края Той е Пътя Истината и Живота препоръчвам ти тая вечер да се помолиш така Исус ти Истинския Бог ли си или алах е Истинския още тая вечер ще разбереш че Исус Христос е Едивороден с Отца и ще разбереш че досега си се кланял на измисления и несъществуващ алах

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Ислям

    0 7 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист 6548":

    На грешния път си! Аллах е Единствения и Вечножив Бог! Явно не знаеш, но да ти кажа на кого се молят християните на Изток и как го наричат! Съвет: в ютуб има видеа за християните живеещи по земите където е бил Исус, изгледай ги. Има и видеа за молитви на арамейски! Ако пък имаш възможност може да посетиш светите земи и да попиташ там християните как наричат Бога! Аллах!

    Коментиран от #22

  • 22 Реалист 6548

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ислям":

    Ей Грешнико няма цяла вечер с теб да се занимавам или се предай на Исус Христос живия Бог или си ходи при дявола алах в Огнения Ад, Аз не съм спасител само Исус Христос е той затова беше разпнат да плати за нашите грехове ако не го приемаш върви си при дявола алах

    Коментиран от #27

  • 23 Тоалетна хартия

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист 6548":

    Исляма е по-новата версия на христианство -еврейски сказки.Колйото човек е по-глупав, толкова е по-религиозен.....Докато Мохамед е доказано, че е съществувал, то за Исус няма доказателства. ...И двамата не са богове, а пророци Правите ли разлика между Бог и пророк??!!! Света познава над 4300 религии....Сага са модерни 3, християнство, мюсюлманство и будизъм..(индуизъм)

    Коментиран от #28

  • 24 Богу

    1 3 Отговор
    Поне днес се смирете малко
  • 25 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Най-гнусната Кражба!":

    "Парите до последната стотинка са намерени и върнати на църквата."

    Е как за няколко часа ги върнаха на тая църква като мен ме убеждаваха милиционерите, че причината да не ми връщат едни пари повече от 2 години била, че трябвало да тръгне дело, прокурор и съдия да освободели парите, ходих няколко пъти да подписвам документи и т.н. - за това, че ме нападнаха и ограбиха едни полумаймуни - полуедноклетъчни. Значи корумпирания ДС поп дето си пълни гушата си получава парите за няколко часа, бързо да обяснят милиционерите от 1во районно в София защо така!?
    И писалите статията очевидно нямат представа какво означава църква. Днешните окултни сатанински храмове, свърталище на зли духове нямат нищо общо с църква!
    Жалко, че са хванали човекът който е взел тези пари. За кокошка няма прошка - за милиони няма закони! Не виждам никаква кражба!
  • 26 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Не бил безбожник":

    А го пипнали фатмаците, европейския съд едни пари ше накара да му платят че..:)
  • 27 Ислям

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист 6548":

    Кой прати Светия дух при Дева Мария на Земята???Защо Исус се моли и на кого се моли в Библията??? На Себе си??? Айде по-сериозно и разумно да разсъждавате! Молитвата "Отче наш, който си на небесата..." към кого е? Протестантите сте също заблудени! Истината, Истината и само Истината, а тя е в Исляма!

    Коментиран от #29

  • 28 Ислям

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Тоалетна хартия":

    Исляма е истинското християнство по времето на Исус! Сегашното показно християнство е смес от древни езически ритуали! Как стигна до извода, че най-глупавия е най-религиозен? Това сарказъм ли е? Ако не е тогава ще ти кажа. По времето на пророците пратени от Бога, техните народи са били толкова невежи, че са мислели пророците за луди и глупави. Вършели са ужасни
    и извратени неща и са били предупредени от пророците да се върнат на правия път! Същото важи и за днешните времена с разликата, че дне присъстват и технологиите! Чрез технологиите греховете са в пъти повече! Исляма не е против науката и технологиите както е при днешното изопачено християнство, а е против злото в тях което може да се използва от слугите на Сатаната!
  • 29 Бре

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ислям":

    Големи сте тарикати, всичките... от християни, до мюсюлмани! Ако попиташ само че Моше, той ще ти отвърне така: "Няма Исус, няма Мохамед... няма и Аллах! Има само Яхве. Вие християните, и после мюсюлманите... сте откраднали всичко от нас! Има само Яхве и Талмуда!"

    Така че, кажи ми ти... кое е "истинско"!? Всичките авраамически религии, с всичките им разклонения, деноминации и секти... сте една тъжна картинка. По добре да съм будист в този случай, хаха!... И не защото е модерно... А защото определението за Нирвана ми допада. Достигането на Нирвана е едно и също с атеистичното разбиране за КРАЯТ. Идеално, НИРВАНА НАПЪЛНО МЕ УСТРОЙВА! Като дойде КРАЯТ, няма да гледам с очите си, да слушам с ушите си... толкова алчни, лицемерни, себични "вярващи" хора.
  • 30 Смърт на поповете най големите крадци

    1 0 Отговор
    Религииите са мафия и догми
  • 31 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    До колкото знам, на света има около 11 000 религии, вероизповедания, секти и ереси най-безподобни. И най-сладкото е, че всяка една такава"групировка" твърди, че тя е ПРАВАТА ВЯРА !? Е-е-е, има някои, са много удобни на действащата власт, държаща в подчинение милиони / също като множеството банки и банкери/ ...... и тя ги закриля, пази, уважава ........... Те пък си "плащат" - кой със заблуди, кой със пари или агитация за парламентарни избори и ....те така !! По мое скромно мнение – не е беда, че хайдутина е обрал бандита или крадеца окрадил крадеца .
    Ама много калпазани се навъдиха - само срамят" занаята" на почтените, умни и способни крадци !! Това на какво прилича – да те хванат на 4-я час !? П о з о р !!