Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 18:36 2 555 0

Съдът: Брендо да остане в ареста

  • евелин банев-
  • брендо-
  • софийски апелативен съд-
  • ареста

Софийски апелативен съд отмени решението на Софийски градски съд той да бъде освободен

Съдът: Брендо да остане в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

 

Евелин Банев - Брендо остава в ареста. Софийският апелативен съд отмени днес определението на СГС, с което на Брендо му бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест", съобщиха от съда.

Тежестта на обвинението - пране на пари от наркотици, организацията и начина на извършването му, както и широкият кръг засегнати обществени отношения, налагали извода, че съществува очевиден и съществен риск Банев да извърши ново престъпление при промяна на мярката си за неотклонение. Става дума за делото, по което той получи 7 години и половина затвор на първа съдебна инстанция.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Снежана Душкова и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев отмени като неправилно и незаконосъобразно определение на Софийски градски съд от 16. 09. 2013 г. С него мярката за неотклонение „задържане под стража” на подсъдимия  Евелин Банев бе изменена в „домашен арест”. Според САС обаче основания за изменение на мярката на Банев към момента не са налице.

Не е намаляла опасността от укриване на подсъдимия, смятат апелативните съдии. Според тях не са настъпили никакви нови обстоятелства, които да обуславят изменение на мярката „задържане под стража”.

Тежестта на обвинението по конкретното дело срещу Банев, организацията и начинът на извършване на престъплението, както и широкият кръг засегнати обществени отношения налагат извода, че съществува очевиден и съществен риск той да извърши ново престъпление при промяна а мярката, пише още в определението на САС. Магистратите припомнят, че веднъж вече Банев е бил осъден на първа инстанция у нас, а срещу него се води дело по случая "Кокаинови крале" в Италия. Това на свой ред може да обоснове и опасност от укриване.

Към момента срокът на задържане на Банев е разумен предвид предмета и сложността на делото, а срокът вече е година и пет месеца, смятат още магистратите.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА