5 Юни, 2023 10:11 2 187 9

Мариян Събев: Може да се стигне и до засичането на другия брат Галев

  • мариян събев-
  • братя галеви

Натрупа се появата на доста лица, които бяха позабравени в продължение на десетина години - лица от ъндърграунда, бивши барети, хора, свързани със структурите на МВР, които от около месец започнаха отново да се появяват в полезрението на обществото

Мариян Събев: Може да се стигне и до засичането на другия брат Галев - 1

"Има по-важни елементи, които държат Шенген настрана. Той не се отдалечава, но не предприемаме кой знае какви действия за приближаването към него". Това заяви пред БНР Мариян Събев - анализатор в програма "Сигурност" на Центъра за изследване на демокрацията. Според него всичко е въпрос на приоритети и капацитет.

По всяка вероятност засичането на Ангел Христов в страната се случи заради неговата смърт, изказа мнението си той и добави, че може само да се спекулира за това дали МВР щеше да разпознае неговото присъствие в България, ако това не се беше случило. Няма оперативни данни за това дали и друг път е бил у нас.

Все още имаме много малко данни, подчерта Събев в интервю за предаването "Преди всички". И добави:

"Натрупа се появата на доста лица, които бяха позабравени в продължение на десетина години - лица от ъндърграунда, бивши барети, хора, свързани със структурите на МВР, които от около месец започнаха отново да се появяват в полезрението на обществото. Има натрупване на обстоятелства, заради което вече не може да се приема като чиста случайност".

Той не изключва връзка между случилото се в България и това в РЮА преди дни. Според него сега е интересно какво ще покаже разследването. В близките дни, до седмица ще имаме поне някакви отговори, предполага Събев.

По думите му преминаването на един субект в страната не трябва чак толкова да ни изненадва. Няма толкова възможности за пресичането на един единствен човек, отбеляза той и подчерта, че много рядко подобни лица биват задържани на границата.

"На границата само се поставя маркер и лицето бива задържано в последствие в ситуация, в която не представлява заплаха за живота и здравето на други хора".

Преминаването през зелена граница е един от вариантите, но според него не е най-вероятният сценарий да е минал с група мигранти. Такова лице би създало повече проблеми за групата.

Според него тази промяна в момента е вероятно да доведе до засичането и на другия брат Галев. Той смята, че е ниска вероятността и той да е в България в момента или ако е бил тук, вече е напуснал.

"Очаквам едно рапортуване, което ще се случи под една или друга форма. Някой ще трябва да поеме служебната отговорност за случващото се", каза в заключение Мариян Събев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Екс Кремент

    14 0 Отговор
    господа атланти, вчера се видя, че незаконни мигранти си щъкат из столицата като у дома. Какъв Шенген ви гони????????????
  • 2 Гарга Мел

    13 0 Отговор
    границите ни са толкова сигурни, че нарушителите ги хващат чак в столицата. Време е за Шенген!
  • 3 Мим33

    11 0 Отговор
    Знам за много такива случай когато дадена личност е обявена за национално и всякакво издирване,а той с мерцедеса свободно си се разкарва в града и на село без някой да го търси...
  • 4 БГ Шебек

    4 1 Отговор
    Абе ма кой го интересуват тия бре,тия ли ще оправят дълговете на България???
  • 5 ле ле, ле ле

    12 0 Отговор
    Цяла Дупница знае, че никога , никъде не са заминавали.............само МВР не знае.
    стига вече, свършете си работата господа УПРАВЛЯВАЩИ.
    ТЕЗИ РАЗПЛАКАХА ТОЛКОВА СЕМЕЙСТВА, ЧЕ ДА МИ ПРОСТИ ГОСПОД - айде и те да видят мъка
  • 6 пожелание

    8 0 Отговор
    Брат Галев направо да ко канят за шеф на ДАНС , защото службите се управляват само от пазачи на паркинги !
  • 7 А сестра галевица

    5 0 Отговор
    Кога?
  • 8 Никой

    3 0 Отговор
    Да се чуди човек какво са правили стражарите от местния полицейски участък ? Отишли са за риба евентуално ? За какво ни са тези служби за сигурност ? За какво ни е тази държава ,айде продавайте я на чужди посолства ! КОЙ ще си навлече таралеж в гащите с това племе, да го храни , да го пои, да го дои, безплатно ? Руснаците ни раниха дълго и те ама фалираха от нас и другите хрантутници. Сега не щат ,само искат да си кротуваме в блатото и да си плащаме.,че и те имат същата пасмина дето чака на готово и на всичкото отгоре алкохолици.
  • 9 Йо Несбьо

    0 0 Отговор
    На мен военните ми пращат призовка. Тъкмо я получавам вкъщи и я разглеждам и ми звъни домашният телефон. От военното окръжие.
    - Там ли е лицето ХХХ? Предайте му, че го издирваме под дърво и камък.".
    Останах безмълвен. Не съм се крил, няма от какво, а изведнъж се превръщам в издирван. Нито са ме търсили на адреса, нито по телефона, нито нищо.

    А от досега ми с правосъдието - колежка ме нападна, удари ме неколкократно и когато я съборих, се разрева. После ТЯ подава жалба в полицията, че е брутално пребита и дори умишлено куца, което чак на разследващия му се видя чудно, тъй като не съм я ритал. Разкарваха ме един месец да давам обяснения, дадоха ми заповед да не я доближавам на 100 метра и това беше.