Last news in Fakti

2 Август, 2023 10:06 1 623 14

Вандали разбиха павилионите на паркинга на Перперикон

  • разбити-
  • павилиони-
  • перперикон

При унищожените сергии са намерени броня и фарове от лека кола от известна марка

Вандали разбиха павилионите на паркинга на Перперикон - 1

Тази нощ, при безпрецедентен вандалски акт, са счупени голяма част от щандовете за сувенири, които се намират на паркинга в подножието на Перперикон, съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис.

Вандалската проява е извършена тази нощ, и при нея напълно са унищожени три маси на търговци.

Очевидци разказаха, че извършителите са шофирали дръзко автомобилите си и са дрифтирали. При унищожените сергии са намерени броня и фарове от лека кола от известна марка.

Полицията разследва инцидента.

Община Кърджали, която години наред работи за облагородяването на това българско и световно културно наследство – Перперикон, остро осъжда подобни актове на безотговорност и наглост! Извършителите ще бъдат открити и подведени под отговорност!

Археологът проф. Николай Овчаров обясни пред БТВ, че павилионите са ударени с автомобил.

„За съжаление, няма охрана. Надявам се Община Кърджали ще сложи камери“, добави археологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българи!

    16 4 Отговор
    Юнаци!

    Коментиран от #6

  • 2 честен ционист

    8 7 Отговор
    Освен че ще ви забранят да пошляпвате жените си, ще ви отнемат и рахата да натискате педала до ламираната.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нищо ново

    13 0 Отговор
    бе ен ве селски дрифтъри
  • 5 у нас в раZZии

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Другаря Путин още 2012та година позволи да пошляпваме жените си веднъж годишно, без това да води до последици. Така е в свободните общества. Стандарт!
  • 6 1992

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българи!":

    Никакви юнаци не са, обслужващия персонал на добре облечените бизнесмени, нищо ново в Кенефистан!
  • 7 089954

    14 0 Отговор
    Явно са правили дрифт на пияна глава
  • 8 Иватушка 🇷🇺

    10 2 Отговор
    Обзалагам се, че марката на автомобила е "Москвич".
  • 9 Потърпевш

    8 7 Отговор
    добре са направили, стига с тия бараки на всяка крачка, само рекетират посетителите !!!
  • 10 кУмУнист

    6 1 Отговор
    Айде сега проверете дали сергията на майката на Хасан Азис е потрошена. На Хасан Агата майка му от години има там сергии и прави мръсотии на конкуренцията, като махнем постоянния тормоз от администрацията на кмета, на конкуренцията бяха палени коли и сергии и то по няколко пъти.
  • 11 111111@

    2 0 Отговор
    Дали са вандали ?Може и да са се саморазправили ........
  • 12 Хърджаля

    0 0 Отговор
    Заслужава си го смотаната кърджалийска кметска подлога, която вместо в интерес на гражданите действа само и единствено в интерес на алчния търговец. Ходил съм там и впечатленията ми са за неподдържан паркинг, няма бариера, няма маркировка, няма заслон за колите да не се пържат на слънце, няма и засадени дървета които да правят сянка в летните месеци за посетителите и техните автомобили, няма чешма с вода, няма тоалетна за посетителите няма пейки, няма информация за туристите. За сметка на това павилиони с никому непотребни артикули на завишени цени ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Когато един човек унищожава нещо ,създадено от друг човек с "лека ръка", без да мисли във вреда на Обществото, за мен не е дори " вандал ". Той е нещо средно между идиот и полуидиот !
    Например: в нашето селище имаме около 1000 метра алея към природна забележителност посещавана от много хора , особено лятно време. По-вече от 40 години време / смениха се деветтима /9/ кмета през това време / Общината и Кметството засаждат почти всяка година през пролетта млади дръвчета – липи, брястове,борчета, див кестен и прочие. Ако не същото лято, на другото, нощно време, всички дръвчета биват начупени, натрошени , унищожени.............
    И достолепни мъже на средна възраст водят децата си по тази алея в летните горещини, пъшкат и мърморят – "Няма ли кой да насади три-четири дръвчета - сенчица да има някаква ?
    Така до ден днешен ............