5 Ноември, 2013 12:37 1 492 0

Прокуратурата разследва и Бисер Миланов-Петното

  • бисер миланов-
  • петното-
  • разследване-
  • досъдебно производство

Петима се разследват за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация

Прокуратурата разследва и Бисер Миланов-Петното - 1
Бисер Миланов. Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство е образувано срещу Бисер Миланов, известен с прякора Петното и още четирима, съобщиха от прокуратурата.

Производството, образувано на 2 ноември, е за престъпление по чл. 162 ал.1 НК във вр. с чл. 20 ал.2 НК (подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация).

То е срещу Цветан Бонев, Николай Илиев, Деян Стефанов, Петър Цонев и Бисер Миланов, които са действали в съучастие като извършители.

На 2 ноември 2013 г. около 16.00 часа лицата са се движили по бул. „Мария Луиза“ в района на джамия „Баня баши“ с лек автомобил марка Audi Q7 и с помощта на два мегафона, през отворените прозорци на автомобила, са отправяли призиви към гражданите за саморазправа:

„Така не могат да продължават тези неща. Време е да се събудим. Ето ги черните, които виждате. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните“. Думите са отправяни към множество хора, сред които е имало и лица от афроамерикански произход.

Разследването продължава, провеждат се активни следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА