Last news in Fakti

11 Ноември, 2013 09:16 27 011 6

Райко Кръвта ликвидирал шефа на ВИС 2 Георги Илиев

  • георги илиев-
  • райко кръвта-
  • светлозар лазаров-
  • мвр-
  • убийство

Скоро делото може да влезе в съда, но всички свързани с убийството са вече мъртви

Райко Кръвта ликвидирал шефа на ВИС 2 Георги Илиев - 1
Главният секретар на МВР Свотлезар Лазаров. Снимка: БГНЕС

Васил Арарски, по прякор Райко Кръвта е физическият убиецът на шефа на „ВИС 2“ Георги Илиев. Името му беше назовано от свидетеля по делото срещу Килърите 3 Асен Китанов-Психото. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров призна, че разследващите разполагат със същата информация. В първото издание на предаването "Жега" по TВ7 МВР за пръв път проговори открито за множеството брутални убийства от последните години в България.

Разследването за убийството на Георги Илиев все още не е приключило окончателно. ДНК следите от оръжието на убийството не са събрани съвестно в началото на разследването. Скоро обаче е възможно делото да влезе в съда. Безспорен факт е обаче, че всички свързани с това убийство вече са мъртви.

Георги Илиев беше разстрелян на 25 август 2005 година в Слънчев бряг пред стотици свидетели. Причината за публичната екзекуция е убийството на друга знакова криминална фигура - Васил Горчев-Кьоравия. Той е разстрелян от снайперист посред бял ден пред благоевградския хотел „Ален мак". Кьоравия е финансирал сделки с наркотици и се е занимавал с лихварство, потвърди в "Жега" Лазаров.

Райко Кръвта е ликвидирал Васил Горчев. След разстрела Георги Илиев го привиква на среща. "Райко Кръвта е бил унизен, имало е бой от едната страна върху другата и след срещата той остава с убеждението, че ще бъде физически ликвидиран", разкри главният секретар на МВР.

Лазаров потвърди, че има данни, че Арарски (Кръвта) е планирал да извърши убийство на Георги Илиев или в Слънчев бряг, или в открито море, затова е следял боса на „ВАИ Холдинг“, когато той е излизал с яхтата си.

На 12 октомври 2005 г. самият Васил Арарски - Райко Кръвта е покосен от куршуми.

Убиецът на Райко Кръвта е Петър Крумов-Пупи, който е свързан със сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, съобщи още главният секретар на МВР. Той потвърди, че Пупи е бил свързан със сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 4 Отговор
    то реално няма смисъл от дело като всички са мъртви

    Коментиран от #4

  • 2 '''''VIP VAG'''''

    2 2 Отговор
    Bravo Moni !
  • 3 Бай Иван

    2 2 Отговор
    Тъпо е в БъЛГАРИЯ!
  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    ti si mnogo zaluhav
  • 5 Бхд БхД

    2 1 Отговор
    Поредната игра
  • 6 ఓహ్కుఇ కుఇ ఓహ్కుఇ కుఇ

    1 0 Отговор
    Mnogo imate da ychite lapeta batko vi joro iliev e jiv