25 Ноември, 2013 16:39 3 059 2

Свидетелка по делото срещу Октай Енимехмедов припадна /Обновена/

  • свидетелка-
  • делото-
  • октай енимехмедов-
  • припадна

Доган е в състояние на депресия, заличен бе като свидетел

Свидетелка по делото срещу Октай Енимехмедов припадна /Обновена/ - 1
Снимка: БГНЕС

Свидетелката Нюлфер Кешиф припадна в съдебната зала, докато даваше показания по делото срещу Октай Енимехмедов, съобщи Правен свят. От показанията на жената стана ясно само, че е служителка в централата на ДПС и е била поемно лице в разследването срещу Енимехмедов. Съдия Пенка Велинова даде 20 минути почивка, след което заседанието ще продължи.

Сред призованите за днес свидетели е и бившият вече зам.-председател на Народното събрание  Христо Бисеров, който преди 10 дни бе обвинен за документни престъпления и пране на пари. Бисеров трябва да бъде разпитан като един от свидетелите на нападението над Ахмед Доган, за което Енимехмедов е подсъдим, но  днес и той не се яви на заседанието. Бисеров отнесе глоба от 500 лева за неявяването си.

На 7 ноември съставът на съда е разпоредил Доган да бъде прегледан от специалист. За вещо лице е определен доц. Игнат Петров от МБАЛ "Лозенец", който е експерт по геронтопсихиатрията и депресивните състояния.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в тежка депресия и явяване в съда би било много мъчително за него. Това е заключението на психиатричната експертиза, която доц. Игнат Петров от МБАЛ "Лозенец" е направил за състоянието на Доган след атентата срещу него. Заключението на вещото лице даде основание и на Софийския градски съд (СГС) да заличи Доган като свидетел по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов, каквото бе и неговото желание.

От самото начало на делото в края на септември, съдът изпитваше особени затруднения за осигуряване присъствието на Доган. С писмо до СГС в началото на процеса, той се отказа от правото си да бъде конституиран като граждански ищец и частен обвинител, а на предишно заседание с молба до съда поиска да бъде заличен и като свидетел, защото явяването му можело да навреди на неговото здравословно състояние.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mariana Bacelova

    0 0 Отговор
    не знам как д
    да се изразя къмтурчелята те да със знас и ние с тях.

    Коментиран от #2

  • 2 Mariana Bacelova

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Mariana Bacelova":

    когато се ражда дете всики се радват .благословията е за е за новораденото. Все едно за българче- за турче-румънче-русначе-испанче -или за най-индианската велика бедна на техника нация.