Last news in Fakti

4 Декември, 2013 16:56 1 431 1

Чеци обвини съда в предубеденост

  • чеци-
  • яна

Съдия Снежанка Кьосева отхвърли искането за отвод, което бе мотивирано с отказа да бъде изменена мярката за неотклонение на подсъдимия

Чеци обвини съда в предубеденост - 1
Снимка: БГНЕС

Обвинения към съда, че е предубеден във вината на Николай Русинов-Чеци, отправиха по време на днешното заседание адвокатите на подсъдимия за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Според Чеци и защитата му, към която като консултант участва и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, съдът е демонстрирал предубеденост, когато е отказал да пусне подсъдимия от ареста, поради което поискаха отвод на съда, съобщи Правен свят.

"Вие сте формирали в себе си друго мнение, различно от това този процес да завърши със справедлива присъда", категорична е позицията на защитата. След убийството на Яна подсъдимият Русинов напусна страната, но твърди, че това не било станало веднага след убийството, а седмица по-късно.

Съдия Снежанка Кьосева обаче припомни, че при гледане на мярка за неотклонение по време на съдебното следствие, съдът не коментира обоснованото предположение за авторство, за да бъде упрекван евентуално в предубеденост, а освен това цитираното определение е било потвърдено и от Софийския апелативен съд.

Друг упрек към съда, ползван като аргумент за искания отвод, бяха заплахи към Чеци и липсата на реакция. По този повод съдия Кьосева каза, че никой не може да бъде защитаван против волята му, а искане не било направено. Отделно, подсъдимият се намира в ареста, където бил защитаван от държавните органи. Русинов се оплака днес, че многократно бил заплашван от бащата на Яна Кръстева, който е граждански ищец и частен обвинител по делото. Бащата на момичето призна, че е казал, че "ако убиецът бъде пуснат на свобода, той ще си отмъсти", но не бил споменавал име.

Тялото на Яна Кръстева бе открито на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина в София. Първоначално беше задържан Пламен Трифонов. Той впоследствие беше освободен и от него бяха снети всички обвинения, тъй като съдебна експертиза доказа, че по тялото на жертвата няма негов генетичен материал. Според държавното обвинение убиецът на Яна е Николай Русинов, който беше и първият заподозрян за престъплението, но след задържането на Пламен Трифонов остана само свидетел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    Питам се-няма ли някъде някой да му вземе мярката на това
    човешко недоразумение???2....
    И така да спаси още много бъдещи грешни пари-за нови
    експертизи,за нови разследвания,за нови бъдещи подкупи,
    за нови съдебни заседания,за нови незаслужени заплати,...
    А това не са държавни пари,нито пари на КРИВОраздавателната
    ни система-това са мои,твои,на всички нас пари,хвърляни
    на вятъра и за едно човекоподобно!...........