Last news in Fakti

12 Декември, 2013 09:22 2 282 0

Майката на осъдения: Илиян беше заплашван да мълчи за "Соло"

  • илиян тодоров-
  • "соло"-
  • майката-
  • петя тодорова-
  • кирил въжаров-
  • радмила въжарова

Според майката на една от жертвите обаче той е масов убиец и е крайно време институциите да си свършат работата по случая

Майката на осъдения: Илиян беше заплашван да мълчи за "Соло" - 1
Петя Тодорова

Синът ми се страхуваше за живота си, заяви пред "Денят започва" на БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров. Това бе първото й интервю пред камера.

Въпреки решението на съда Петя Тодорова е убедена, че Илиян е невинен. Семейството е ангажирало адвокат и ще търси правата си в Европейския съд. Документите също вече са подготвени, твърди тя.
Майката е категорична, че не знае къде се намира синът й, но напълно оправдава постъпката му - да избяга, за да не изтърпи несправедливото според нея наказание - доживотна присъда.

Петя Тодорова повтори тезата на Илиян, че семейството е било заплашвано със смърт, за да не казва синът й истината по случая "Соло". Въпреки това майката и бащата са се надявали той да проговори в съдебната зала, но явно страхът е бил доста силен, разказа тя.

Илиян е бил заплашван и малтретиран в Софийския затвор, твърди Петя Тодорова. В същия затвор е бил и Тони Мамата - дясната ръка на Златко Баретата, и едно от децата на Александрови, от когото Илиян е бил заплашван. Според Петя, страхът за живота му е бил по-силен от истината, а присъдата е била политическа поръчка, тъй като баща му е общински съветник от БСП.

Той се бори неистово, за да докаже истината, коментира майката разпространеното от Илиян Тодоров видео обръщение, в което той отрича вината си и твърди, че е бил заплашван да мълчи, както и определя присъдата като политическа поръчка и стремеж да бъдат оправдани обществените очаквания. Според Петя, от затвора Илиян нямало как да докаже невинността си.

„Най-важното, което искам да му кажа, е, че го обичам и му вярвам", каза майката и сподели, че Илиян я обвинява за ситуацията си и сигурно ще продължи да я упреква. „Дълбоко в себе си той ме осъждаше за това, че не можах да направя достатъчно“, призна тя.

"Денят започва" на БНТ събра майката на осъдения Илиян Тодоров с близки на убитите момчета при дискотека "Соло". Съдържанието на видео посланието на Илиян Тодоров и последвалите изявления на родителите му са пълни лъжи, коментира Радмила Въжарова, майка на една от жертвите – Кирил Въжаров.

„Изключително съм гневна. Не може по този начин вчера и зам.-министърът на правосъдието да представя един масов убиец. Защото това е един масов убиец – той е ръгал наред. Време е говоренето в медиите да спре и институциите да си свършат работата“, категорична бе Въжарова. Тя заяви, че очаква всеки редови полицай да носи снимката на този масов убиец и Европол да си свърши професионално работата, тъй като за Илиян се подготвя европейска заповед за арест.

„Убийството беше извършено по време на управлението на Тройната коалиция, така че не бива да се вкарват политически мотиви в проблемите на работата на съда. Не мога да повярвам, че един родител ще предпочете да влезе невинен човек в затвора", заяви Тихомир Безлов от Центъра на изследване на демокрацията. По думите му очилата, които носи Илиян Тодоров във видеообръщението си към главния прокурор, говори за това, че то е внимателно подготвено. Според него издирваният умишлено крие очите си, защото психолози лесно разпознават истината от лъжата по тях.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА