Last news in Fakti

28 Декември, 2013 16:04 2 044 0

Интерпол издирва убиеца от "Соло"

  • интерпол-
  • издирва-
  • убиеца-
  • "соло"-
  • осъденият-
  • убийството

В две послания Илиян Тодоров твърди, че е невинен

От вчера международната организация Интерпол се включи в издирването с червена бюлетина на Илиян Тодоров, който е осъден доживот за двойното убийство при дискотека "Соло" в София.

В момента, в който Тодоров трябваше да влезе в затвора се оказа, че той не може да бъде открит от  българските власти.

Присъдата му  беше потвърдена и от Върховния касационен съд.

Илиян Тодоров се обяви за невинен в отрито електронно писмо до правосъдния министър Зинаида Златанова, преди това той изпрати послание на главния прокурор Сотир Цацаров, както и до медии.

В писмото, което е изпратено също така до прокуратурата, ВКС, президенството и медиите, Тодоров твърди, че е публикувал в Youtube два видеозаписа от камери, заснели убийството.

Такива записи бяха и част от доказателствата по делото срещу него. Съдът, обаче, обяви, че срещу Тодоров има множество други доказателства, сред които и свидетелски показания и че не базира решението на видеозаписите.

Тодоров твърди, че от тях се вижда, че една от свидетелките срещу него е стояла с гръб към случващото се и не би могла да види каквото и да е. От другото видео пък се виждало, че Тодоров си тръгва преди края на побоя. Тодоров твърди в посланията, че е невинен, видял кой е убиецът, но мълчал заради заплахи към семейството му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА