Last news in Fakti

16 Декември, 2023 12:29 1 516 6

Месец след трагедията с Ферарио Спасов: Все още няма експертиза

  • ферарио спасов-
  • катастрофа-
  • убийство-
  • начо пантелеев-
  • българия-
  • крими

Семейството на Пантелеев е известно в Лясковец, като част от голям джебчийски клан работещ в Англия и Италия

Месец след катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, все още се чака автотехническата експертиза, която трябва да даде отговори на множеството въпроси около инцидента, припомня NOVA.

Медията посочва, че срокът за излизане на експертната оценка е тримесечен, тоест до средата на месец януари. "Най-важно е заключението на автотехническата експертиза. Тя ще даде отговори на въпросите, защо, къде и как е станало всичко. Едва след това ще има яснота. Прекалено кратък е срокът, все още, а е сложна експертизата, за да има яснота към момента", смята Венцислав Фоти.

И докато се чака обвинителния акт, се появи информация, че соченият за убиец на футболния треньор Начо Пантелеев, е изчезнал.

Оказва се, че Панталеев не се намира на адресa в Лясковец, предава NOVA. Той има и друга локация – Стара Загора. В скъпоструващ жилищен комплекс, където съседи разказват, че полиция го е търсила, но не го открива.

Установено е, че на 13 декември Начо Пантелеев има дело за притежание на наркотици в горнооряховския Районен съд. Мъжът, обвинен за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, идва на заседанието, но запази мълчание.

Случаят с притежанието на наркотици и оръжие е от края на миналата година.

"При нас делото е за държане на наркотици. Грамовете са 9,7. Аз съм преценил правната квалификация „маловажен случай“. Санкцията е до 1000 лв. глоба, а делото е с обвинителен акт, защото беше и за държане на огнестрелно оръжие, което се оказа негодно, защото е газово и режимът е регистрационен", обясни Николай Илиев – районен прокурор.

Делото беше отложено заради неявяване на адвоката на Начо. Защитникът на лясковчанина отхвърли слуховете, че Пантелеев е изчезнал, дори за кратко.

"Той не е напускал адреса си. В контакт е ОДМВР и с мен. Продължава да съдейства. Няма нарушения, спазва мярката, а на разположение е и за каквото е необходим – ще се яви", категоричен е Венцислав Фоти – адвокат на Начо Пантелеев.

Семейството на Пантелеев е известно в Лясковец, като част от голям джебчийски клан работещ в Англия и Италия. По ирония на съдбата бащата на Начо загива при ПТП. Мястото се намира само на 4 км от инцидента с Ферарио Спасов.

След катастрофата ромският неформален съд – мешере - имаше готовност да бъде свикан. Но, оказва се, че тази правораздавателна система не се занимава с катастрофи на пътя.

Разследването беше прехвърлено на ловешката Окръжна прокуратура, след като великотърновски обвинител пусна Начо Пантелеев вкъщи с най-леката мярка – подписка. И обвинение, и защита очакват най-важното по този казус.



Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    21 0 Отговор
    Нищо не работи в тая държава, само измамите на политиците

    Коментиран от #2

  • 2 Госта..

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Не е вярно,Пеевски - работи,Тагарев - сън не спи за да купи "ново" оръжие."Сглобката" кове поправки на конституцията - кой досега е имал капацитета за това ????
  • 3 Ван

    14 4 Отговор
    В омразната ви Русия този нямаше да му дадат дори колело да кара, а не лъскаво возило и щеше поне 20 години да търка наровете, а в омразните ви Китай и Северна Корея екзекуцията му и на цялата му рода им е гарантирана.
    Ето защо никой от новите българи не ходи на Изток.
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    Безаконие корупция но Бог Гледа
  • 5 съдия Пенгезов в действие

    8 1 Отговор
    Човека е умрял и съдебната НИ система от кого да вземе пари? Всичко е нормално за нашата демокрация.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.