Last news in Fakti

4 Януари, 2014 13:51 2 447 3

Извадиха двама сирийци от морето край Варна - Обновена

  • полиция-
  • кола-
  • имигранти-
  • варна

Двамата са откарани в болница в премръзнало състояние

Двамата сирийци, извадени тази сутрин от морето на плажа в местността "Траката" край Варна. Те са настанени във Военноморската болница с преохлаждане и без опасност за живота. Това съобщи пред БНР д-р Ивайло Въжаров - директор на здравното заведение. Единият от мъжете е на 27, другият - на 30 години.

По предварителна информация мъжете са имали документи и самоличността им е установена. Не е ясно дали са достигнали до брега край Варна с лодка и дали тя е потънала. В момента случаят се изяснява от Гранична полиция.

След подаден сигнал на телефон 112 единият от мъжете е транспортиран до болницата, а вторият е спасен по-късно, той е бил в по-тежко състояние. Очевидецът на инцидента – рибарят Атанас Атанасов, разказа:

Единият седи на камъка, вторият – някъде на пясъка лежи. Ние дойдохме към 8 часа, те кой знае кога са дошли. Те цяла нощ може да са били тук.

Първият беше в по-добро състояние, но вторият, който го изкарахме, заминаваше, още 1-2 часа и… Не са удавени, а замръзнали, премръзнали. Нищо не казаха, не говорят. Казаха само, че са от Сирия, разказа пред БНР очевидецът Атанас Атанасов, който е рибар. Дойдоха от Гранична полиция, от Морска администрация катери. Никой не знае как са дошли, кой ги е докарал, завърши рибарят.

В спасителната операция са участвали служители на Гранична полиция, разказаха пред екип на Нова телевизия свидетели.

Двамата са откарани в болница в премръзнало състояние, тъй като температурата на морската вода е била 6 градуса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasil Stoev

    0 1 Отговор
    Не не са,най-вероятно отишли на плаж да се поизкъпят.
  • 2 comments

    0 1 Отговор
    Въпрос към спасите ги:ЗАЩО????..........
  • 3 comments

    1 0 Отговор
    Извинявам се-КЪМ СПАСИЛИТЕ ГИ......