Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 14:16 1 263 6

Намериха 54 000 евро в якето на тираджия на ГКПП Лесово

  • гкпп лесово-
  • евра

Поведението на шофьора усъмнило митническите инспектори

Митническите служители откриха голяма сума недекларирана валута при проверка на товарен автомобил на ГКПП "Лесово", съобщиха от Агенция "Митници".

На 30.01.2024 г. на граничния пункт пристигнал камион, пътуващ от Литва за Турция. Водачът, турски гражданин, заявил, че няма нищо за деклариране.

Поведението на шофьора усъмнило митническите инспектори. Била извършена лична проверка на водача. Във вътрешният джоб на якето му митничарите открили два пакета с еврови банкноти в купюри по 200 и 500 евро, увити с черно фолио и тиксо.

Общата стойност на недекларираната валута е 54 000 евро. Левовата равностойност на валутата е 105 614,82 лв. Недекларираните парични средства са задържани.

Турският тираджия е санкциониран. Съставен му е акт за административно нарушение. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Брей, Верно ли! Да ви светна ли, че се Плаща за да си митничарче. После 3 годинки процент, според зависи на кой си човек де Колко. Натам се Шари допълнително Къде и на коя длъжност да те монтират. Врътката не е от Вчера!
  • 2 тираджията

    4 0 Отговор
    изкарва кат полвин доктор ама всеки ден риск и живот в кабина...
  • 3 123456

    1 1 Отговор
    Който митничар си ги е намерил - за него са си !
  • 4 Гаглей

    4 0 Отговор
    Vе голяма работа с тия пари и гараж не можеш да си купиш в София

    Коментиран от #5

  • 5 Мани я таз софия тва гето

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гаглей":

    Живота е на село в къща и пари от европата...софията е за баламурниците и крадците
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.