Last news in Fakti

21 Март, 2022 11:39 2 130 6

Контрабандни мебели задържаха митничарите на "Лесово"

  • мебели-
  • контрабанда-
  • гкпп лесово

По време на проверката са открити между товара и 4000 къса (200 кутии) контрабандни цигари от различни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки

Контрабандни мебели задържаха митничарите на "Лесово" - 1
Снимка: Агенция Митници

Митничарите на пункт "Лесово" откриха 343 колета с контрабандни мебели и други стоки в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лева при проверка на камион с лични вещи.

Товарната композиция с ремарке с румънска регистрация пристига на МП Лесово на 09.03.2022 г. на входящо трасе от Турция. Шофьорът, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Турция за Германия колети, съдържащи само лични вещи на физически лица. Това съобщават от Агенция "Митници".

При извършената щателна проверка митническите служители установяват, че освен колети с употребявано лично имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски вид, сред които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.

По време на проверката са открити между товара и 4000 къса (200 кутии) контрабандни цигари от различни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.

Според първоначалната експертиза от вещо лице стойността на контрабандната стока е над 60 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    4 5 Отговор
    И защо сега шофьора да го отнесе ? Най-вероятно некой Ганьо ги е набутал без да е казал и те на добра дума и редовен клиент са ги взели. Да съдят Ганьовеца
  • 2 Еха,

    8 0 Отговор
    Буци изнесе държавата,вие конфискувахте на човека пет дивана и десет стека цигари ?!
  • 3 Бай Шиле

    5 0 Отговор
    От цял свят в България се внасят хранителни стоки с изтичащ срок,а нашата митница се хвали,че е заловила фалшиви гуменки ракията на чичо от село.4 000 хрантутника са.
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Глупости! Личните вещи може и да са чисто нови, неупотребявани...За цигарите....явно не познават турско-арабските обичаи...на гостите при тях се предлагат поне десет вида цигари върху специален поднос и е неучтиво да откажеш без да си опитал поне от половината...За обувките пък, ако имаш голяма женска рода тези 70 чифта може и да не достигнат.
    Съчувствам му на разследващия митнически инспектор за дето са го забъркали в тази каша.
  • 5 адаша

    3 0 Отговор
    Не мога да обясня, защо тази "контрабанда" ме разсмя! От нея става виц за митниците...
  • 6 Келепир

    0 0 Отговор
    Рушвета на митничарите са забравили да платят затова не са минали, на мен миналата година ми докараха за цяла къща мебели от Одрин. Само гардероба за коридора 7метра ми искаха 6500лв в София, същия като размер и с повече функционалност, т.е. механизми ми излезе 2500лв.