Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 16:04 1 422 1

Съдът постанови три години и половина затвор за Октай Енимехмедов

  • октай енимехмедов-
  • три години-
  • затвор-
  • софийски градски съд

Софийски градски съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов, по делото за нападението срещу Ахмед Доган. Съдът го обвини за закана за убийство, а не за опит за убийство.
По-рано прокуратурата поиска 17 години затвор за Енимехмедов.
Обвиняемият трябва да заплати и сумата от 7487,77 лева.

На 19 януари 2013 година, Енимехмедов направи трикратен опит да простреля Ахмед Доган докато четеше отчетен доклад на осмата конференция на ДПС.

Прокуратурата поиска 17 години затвор, тъй като според обвинителят, това е опит за умишлено убийство в грубо нарушение на обществения ред. В тази посока бяха посочени редица аргументи, за които по-рано Факти.бг съобщи.
Прокуратурата поиска обаче средния размер на наказанието, тъй като Енимехмедов е съдействал на разследващите.

Адвокатът на Октай Енимехмедов обаче поиска оправдателна присъда и призова съда да размисли върху смисъла на демонстрираното от младия мъж несъгласие. Не сме ние, които да определим редно ли е или не това. Само времето и поколенията ще покажат герой или самозванец е Октай Енимехмедов, каза служебният защитник.

По време на съдебните заседания Енимехмедов многократно заяви, че не е искал да убие почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, а само да го унижи публично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО ПРЕБИХА ГО ОТ БОЙ