Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 18:03 1 181 0

Съдът остави в ареста двамата, подготвяли отвличането в Пловдив

  • съдът-
  • отвличането-
  • атанас червенков-
  • жена-
  • деца-
  • бизнесмен-
  • отвличане

Те са планирали похищение над съпругата и децата на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение “ Задържане под стража “ по отношение на Живко Г. и Ангел М, за които съобщихме вчера, че са планирали похищение на съпругата и децата на бизнесмена Атанас Червенков.

От съда съобщават, че те са обвинени в това, че за времето от края на декември 2013 г. до 21.01.2014 г. в гр. Пловдив са направили приготовление към отвличане чрез набелязване на жертва, проучване на навиците й, местоживеенето й, намиране на съучастници, осигуряване на средства за извършване на престъплението – примки, електрошок, автомобил, маски за лице. Престъплението е щяло да бъде извършено от 5 лица, с цел получаване на имотна облага в размер на 250 000 лв. и 250 000 евро.

Живко Г. е обвинен и за отнемане на чужди движими вещи – дизелово гориво на стойност 180 лв. от владението на „Петрол” АД и предни регистрационни табели за лек автомобил „Аudi” и „Mercedes”.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата.

Те са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянието, в което са обвинени.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Ангел М. е извършил настоящото деяние в рамките на изпитателния срок на предходно осъждане за кражби, а Живко Г. също е бил осъждан, макар и реабилитиран понастоящем.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА