Last news in Fakti

4 Март, 2014 18:07 1 489 2

Съдът пусна Бисер Петното от ареста

  • бисер петното-
  • бисер миланов-
  • съдът-
  • мярка за неотклонение-
  • подписка

Той трябвало да се грижи за трите си деца

Съдът пусна Бисер Петното от ареста - 1
Бисер Миланов-Петното

След близо 2 месеца в ареста, Бисер Миланов-Петното излезе на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка", съобщи "Правен свят". Това става ясно от съобщение на Софийския районен съд (СРС), в което се казва, че днес е бил даден ход на делото срещу Петното, по което той е обвинен в закана с убийство към Боряна Георгиева.

След заседанието защитата на подсъдимия е поискала преразглеждане на мярката за неотклонение на Миланов, а съдът е приел, че няма данни той да направи опит да се укрие. Състав на СРС с председател съдия Станимир Миров е взел предвид и семейното положение на Миланов - има 3 деца, едното от тях - с трудова неспособност, а майка им живее и работи в Испания. Тъй като децата му имат нужда от финансова и морална подкрепа, съдът е отменил задържането под стража на Миланов и му е наложил най-леката мярка за неотклонение - "подписка".  Определението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Софийския градски съд.

Миланов доби популярност по време на антиправителствените протести миналото лято, когато той пък активно подкрепяше правителството. На 15 януари обаче се стигна до зрелищен арест за него и сподвижниците му от Национално движение "Свобода". Задържането се случи след репортаж на бТВ, от който става ясно, че Петното и приятелите му живеят от месеци под наем в имот, за който отказват да плащат наема. От репортажа се видя и изключително агресивното отношение на Миланов и хората му срещу репортерката на телевизията, а човек от обкръжението му дори я предупреди, че ще си плати рано или късно за това.

На следващия ден от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на всички дела срещу Миланов, а Софийската районна прокуратура е сезирана за хулиганските му действия във връзка с излъчения репортаж.

Така стана ясно, че срещу Петното има образувано дело от началото на юли м.г. след жалба на Боряна Георгиева, която се оплакала, че на 6 юли около 18 часа, на територията на палатковия лагер между сградата на Народното събрание и градинката на Софийския университет, Миланов и сподвижниците му я издърпали настрани, обградилия я и той я заплашил с думите, цитирани от прокуратурата: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата."

Думите на Миланов са потвърдени от няколко свидетели, но в следващите 6 месеца разследващите очевидно не са били особено активни - през това време той бил многократно търсен на известните негови адреси, за да бъде разпитан по това дело, но опитите останали безуспешни до ареста на 15 януари.

Нито съдът, нито прокуратурата са съобщавали за внесения обвинителен акт срещу Петното (каквато практика има по обществено интересните дела), а информация нямаше и за първото съдебно заседание днес, на което е била разпитана Боряна Георгиева. От съобщението на СРС става ясно, че следващото заседание е насрочено за 26 май, а по делото се очаква да бъдат разпитани 15 свидетели и 2 вещи лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наско стоилов

    0 0 Отговор
    този не трябва да излиза от затвора---луд,луд,луд Колко ли се е изрьсил за свободата си
  • 2 Rock Stenley

    0 0 Отговор
    е вие от Български съд какво очаквате, тоя си плаща кадето трябва и ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА