18 Март, 2014 11:13 1 448 0

Кметът на Тетевен Милев арестуван за обществени поръчки?

  • кметът на тетевен-
  • милен милев-
  • арестуван-
  • обществени-
  • поръчки-
  • данс-
  • арестува-
  • кметът

Заместник-кметовете също бяха арестувани

Кметът на Тетевен Милен Ганев Милев, който бе арестуван в понеделник при показна акция на ДАНС, е описван като човек с тъмно минало, силно влияние и високо положение от хората в града. Градоначалникът дори присъства в криминален роман на Георги Стоев, където е свързван с Младен Михалев-Маджо, Илия Павлов и силовата групировка от 90-те години СИК. Наречен е Кралят на захарта. Милев демонстрира луксозен живот, въпреки че би трябвало да разчита само на кметската си заплата, а хората в града се страхуват от него, коментира bTV.

За момента от прокуратурата не дават подробности по акцията от вчера, освен че е Милев и заместниците му са задържани заради образувано наказателно производство. Затова и информацията около кмета се гради на описанията на хора, работили с него в общината

Според председателя на Общинския съвет в Тетевен Мадлена Бояджиева арестът е заради нарушения по обществени поръчки или поне „така се говори”. Макар че Съветът трябва да работи с общинската администрация, тя заяви, че съветниците са били изолирани. „Искали сме във времето да включим общински съветници в комисията за обществени поръчки, това не се случи. Мотивите бяха, че няма достатъчна експертност в общинските съветници”, заяви Бояджиева в „Тази сутрин”.

Младен Милев, който е бивш служител на общината, разказа, че е бил отстранен защото не си е платил и не е участвал в предизборната кампания в подкрепа на настоящия кмет. По думите му хората в Тетевен се страхуват от своя градоначалник. „Кметът по начало, той е човек с тъмно минало, изчезваше от този град, кри се на моята улица. 90-те той беше търсен от Интерпол. Аз имам отделна информация за него от София, много документи съм приложил пред Комисията за защита от дискриминация, спечелих делото. След това той беше срещнал моят майка и й беше казал: „Кажете му, че аз съм непобедим”, каза Милев.

Бившият началник на общинска служба „Земеделие”, който от началото на февруари не е на тази длъжност, също се оплака от неправомерно отстраняване. Според него мотивите за уволнението му са засягали икономическите интереси на кмета. „Касаеше се за проект по мярка 121 за рекултивиране на стари овощни насаждения. Той пряко не участва, а зам.-кметът Пърлев. Той е нахалният. Трябваше едни негови имоти от ливади да станат трайни насаждения, за да участва в процедурата. Аз отказах”, заяви Цветозар Герджиков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА