Last news in Fakti

18 Март, 2014 17:04 2 400 3

Повдигнаха обвинение на кмета на Тетевен

  • милев-
  • пърлев-
  • кмета-
  • тетевен-
  • обвинения-
  • милен милев

Остава в ареста заедно със зам. кмета Детелин Маринов Пърлев

Окръжна прокуратура – Ловеч повдигна две обвинения срещу кмета на Тетевен Милен Ганев Милев и срещу Детелин Маринов Пърлев, заместник-кмет на община Тетевен.

Същите са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления (чл. 282, ал. 2, Пр. I и II,  във връзка с ал. 1, Пр. II от НК) за периода април 2012 – август 2013. Или Милев и Пърлев са обвинени за длъжностно престъпление или превишаване правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това са настъпили значителни вредни последици. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от една до осем години.

Според обвинението Милен Милев е нанесъл щети за около 1 милион лева.

Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Тетевен Милен Милев и заместникът му, който отговаря за финансите на общината, Детелин Пърлев за  ощетяване на общината като са прекратили предсрочно договор за доставка на хранителни продукти за общински заведения и провели процедура по Закона за обществените поръчки, която била спечелена от близка до кмета на общината фирма.

Наказателното производство е образувано по материали от Държавна агенция „Национална сигурност“.

Лицата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление.“

Факти.бг припомня, че кметсткото ръководство на Тетевен бе задържано вчера при операция на ДАНС.

На 17 март 2014 г. в 16,10 ч. в сградата на Общината на гр. Тетевен, обл. Ловеч служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч и със съдействието на органи на МВР проведоха специализирана операция по данни за извършени престъпления по служба. Първоначално кметското ръководство бе задържано за 24 часа. Освободени бяха днес Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов.

От общината са иззети документи, които са приложени към досъдебното производство като доказателствен материал за извършени длъжностни престъпления.

Още вчера се предполагаше, че става въпрос за обществени поръчки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Ах кмете.кмете , що не си кара мандата кротко а?
  • 2 ДЕМО

    1 0 Отговор
    Спря да пълне партийната каса и го арестуваха.
  • 3 Rock Stenley

    1 0 Отговор
    тая бивша мутра,още преди десет години трябваше да е в пандиза