18 Октомври, 2024 09:50 693 22

С разпити продължава делото за катастрофата край Своге, в която загинаха 20 души

  • разпити-
  • катастрофа своге

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение

С разпити продължава делото за катастрофата край Своге, в която загинаха 20 души - 1
Снимка: БГНЕС

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал през нея и навлязъл в страничния скат. Там се е преобърнал и спрял в дерето.

Превозното средство се е движило с 53,5 км/час. Така, според обвинението, с тази скорост шофьорът не е имал възможност да завие, без да навлезе в насрещното платно. Това е било възможно, само ако е спазил максимално допустимата скорост от 40 км/час. Разследващите имат претенции и за качеството на пътната настилка в района на катастрофата.

Материалите по делото са около 270 тома, разпитани са над 100 свидетели, има и заключения на десетки вещи лица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боруна Лом

    18 0 Отговор
    А МУШМОРОК НАНКОВ КОГА ЩЕ Е В ЗАТВОРА?
  • 3 Проверено е

    15 1 Отговор
    Всички прокурори работят за мутри, взеха се за Господ!
  • 4 Демократ

    17 2 Отговор
    Какво тук значи някакъв си човешки живот? 20 души внезапно по нечия вина прекъсват земния си път и всички техни близки и приятели потъват със съсипан живот. 6 години за престъпната власт е по-важно да скрива виновниците и да показва, че хич не я е грижа за хората. Печална комунистическа действителност, престъпна безотговорност и цинично пренебрежение към живота на хората, пълна липса на морален компас.Пълна трагедия!
  • 5 дядото

    16 0 Отговор
    това не е правораздаване.това е пор но графия.какво значи 6- 7 години издевателства над засегнатите близки и роднини на загиналите и пострадалите.нямате срам
  • 6 ЧАКАТ ДА МИНЕ ДАВНОСТТА

    12 0 Отговор
    и да го потулят!
    Не е ли ясно?
  • 7 Банкя

    14 0 Отговор
    Егати и правосъдието! По 20 години се влачат делата докато им изтече давностният срок, да се забрави всичко. Тука е така.
  • 8 Поправете ме, ако греша

    8 0 Отговор
    Ми то май шофьорът на автобуса си замина преди 2-3 години.

    Коментиран от #10

  • 9 123456

    6 0 Отговор
    не бързайте толкова , все пак беше само преди 10 години
  • 10 Един шофьор

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Поправете ме, ако греша":

    Не почина този шофьор от катастрофата при река Лим. А относно тази катастрофа е виновен само шофьора , той вози хора и трябва да се съобразява със пътните и атмосферните условия, да кара със скорост , която всеки момент може да спре и предотврати ПТП.
  • 11 Мнение

    9 0 Отговор
    Ако искаме да имаме държава, всичко трябва да се преоснове на ново. МВР, Съд, Прокуратура трябва незабавно да се закрият, нов подбор на морални хора, млади, за да не започнат номерата на батковците и каките си, и тогава може да се говори за ново начало. В противен случай, с тези корумпирани политици, съдии, прокурори сме на път да закрием хубавата си държава. Щом са се научили да крадат, те никога няма да престанат. Виновните за положението на народа и държавата незабавно в затвора. Няма и не трябва да има милост към тях, защото те не пожалиха съсипания българин, който не знае вече от кои бандити по напред да се пази. Мафии навсякъде - апартаментна, лекарска, фармацефтична, строителна, театрална, учителска и какви ли още не. Където и да бръкнеш не само мирише, а направо е прогнило.
  • 12 Наблюдател

    3 1 Отговор
    В пропадналата държава на Бойко и Шиши на подчинение на американското посолство е така!
  • 13 възмездието

    2 0 Отговор
    Е,предполагаме,че до края на това столетие ще има резултат и истината ще излезе наяве.Успех.А разтопеното злато от накитите и пръстените на жертвите се изпари,няма го.
  • 14 СЗО

    5 0 Отговор
    Дело 6 години!! Още разпитват?? Има нещо гнило в .....съдебната система.
  • 15 за една екскурзия жертваха всичко

    0 0 Отговор
    там е такъв завоя . с 40 пише . парзалял се асвалта . минал с 57 . омел 2 коли . и тук е реакцията завил вдясно и скочил в дълбоко дере . мантинелата не го е спряла . с македонския рейс беше така . нов бил, дела , а той беше горял . в турска днес има 6 загинали . нарушаването на закона води до санкции . рейсаджията такива няма . за първи път сгрешил . като Местан . Странно .
  • 16 Виновни са

    2 0 Отговор
    Шафиора и слънчевите изригвания. Пътят с мантинелите му и маркировките му са перфектни.
    Оня ден в Плевен, на булевард Герги Кочев над болницата, пресичайки, така се хлъзнах на сухото, че почти паднах. На сухото. А завоят до Чистота е още по зле. Бомбайщина
  • 17 А какво

    1 0 Отговор
    да кажем за Аксаково? Пътят е преасфалтиран, тече нова предизборна кампания, а не изминала и една година!!!
  • 18 Тия прокурори и съдии

    3 0 Отговор
    ...всичките са за психиатрията за принудително болнично лечение
  • 19 Хахахаха

    3 0 Отговор
    3047 година, продължават разпитите на роднини 10-то коляно на катастрофата през далечната 2018 г., събрани са 582 901 тома доказателства, щеше да е смешно, ако не е трагично!

    Коментиран от #20

  • 20 Виж им лицата на тия с тогите

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    Личи , че имат психически проблеми
  • 21 гробар

    1 0 Отговор
    те.тия вече изгониха, разложиха се.даже някой от тях вече ще ги изравяме да и продаваме кокаляците на пазара
    💀💀💀💰💰💰🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
  • 22 гробар

    1 0 Отговор
    най-тъпото че са заровени всеки в отделен трап. И ся си играем един по един, а можеше са е общ масов, хем наведнъж ще изгният и почвата ще се натори качествено, хем по лесно ще ги изровим и ще съберем кокалите в чували и на пазара. 💀💀💀💀💰💰💰💰🥳🥳🥳🥳