Last news in Fakti

4 Април, 2014 16:14 1 358 1

Разследващите знаят кой е загиналият терорист от летище Бургас

  • разследващите-
  • загиналият-
  • терорист-
  • летище-
  • бургас

Цялото разследване е прехвърлено в Бургас

Изяснена е националността на атентатора, който загина при взрива на летище Бургас, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Има нови моменти и в установяването на съпричастност на други лица, но до този момент няма данни за замесени българи, уточни той, съобщи "Грамофона".

Сотир Цацаров обаче не пожела да даде повече подробности като се аргументира с ангажимент към чуждите партньорски служби. Уточни, че внасянето на обвинителния акт за атентата се е забавило именно заради установяването на ред нови факти. Те ще бъдат представени в съда и няма да бъдат огласявани по-рано, допълни главният прокурор.

Той заяви, че цялото разследване е прехвърлено в Бургас, за да върви по-бързо и ефективно. „Ние гоним резултат за съд, ние не гоним спряно или прекратено дело”, коментира още Сотир Цацаров. Наблюдаващ прокурор по делото за атентата е окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова. По нейно настояване, срокът за разследване е удължен до юни.

До този момент се смяташе, че терористът, който загина по време на атентата е с неизяснена самоличност. Неговите съучастници бяха установени. Смята се, че именно те са били хората, които дистанционно са взривили бомбата на паркинга на бургаското летище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 1 Отговор
    И какво ги "грее" на загиналите, дори шофьора е бил български гражданин от турски произход /т.е. мюсюлманин/. Хизбула са пу*ки...