Last news in Fakti

15 Април, 2014 16:44 2 810 0

Разбиха организирана престъпна група за измами с кредитни карти

  • организирана-
  • престъпна група-
  • измами-
  • кредитни карти

Това стана при съвместна операция на ДАНС, италианските служби и Европол

При международна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), италианските служби и Европол е разбита организирана престъпна група от български  граждани, извършвала измами с кредитни карти в различни страни по света. На територията на България и Италия са задържани общо 25 души, като на 21 от тях са повдигнати обвинения. При извършените претърсвания са открити и иззети 250 скимиращи устройства, 2 000 копия на кредитни карти, повече от 50 000 евро в брой, множество златни накити, както и 1 кг хашиш.

Задържаните криминално проявени лица са пътували до различни места по света, за да осъществяват тегления на пари в брой от банкомати, използвайки данните, получени чрез скимиращи устройства в различни европейски държави. Тегленията са били извършвани на територията на Индонезия, САЩ, Бали, Доминиканската република и Кения.

Операцията е координирана от италианската служба за борба с валутните измами и ДАНС. Ключова роля в разследването има Европол чрез операция „Терминал” на Европейския център за борба с киберпрестъпността, подпомагайки детайлното проследяване на сметките за телефонни разговори и анализа на твърдите дискове, свързани с престъпната група.

Разследването е продължило повече от една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА