Last news in Fakti

20 Май, 2014 10:46 1 991 1

Убийство на абитуриент взриви Скопие

  • убийство-
  • скопие-
  • безредици

Напрежението вече е утихнало

Убийство на абитуриент взриви Скопие - 1
Снимка: Vest.mk

Убийството на 19-годишен младеж в Скопие доведе до масови безредици в града, съобщи македонското издание Вест.

19-годишният абитуриент на име Ангел е бил убит след кражба на колело вчера малко след 17 часа. Когато са се връщали към дома си, момчето и неговият баща са забелязали крадец да взема колело. Те са тръгнали да го гонят и са го настигнали. Крадецът извадил нож и е намушкал момчето. 

От вътрешното ведомство на Македония съобщиха, че убиецът е заловен. Оказа се, че той е етнически албанец.

Стотици жители на скопския квартал Гьорче Петров излязоха на протест снощи. Демонстрацията обаче е излязла извън контрол.

Запалени магазини в търговския център, счупени автобусни спирки, обърнати автомобили е резултатът от неспокойната нощ в Скопие.

Общинският съвет на община „Гьорче Петров” заседава късно снощи. Общинските съветници са изразили съжаление за убийството и тревога за напрежението на протестите. Те са призовали гражданите да се въздържат от каквито и да било действия, а институциите на страната, особено МВР, да върнат мира и стабилността в квартала.

Полицията е затворила достъпа до квартала. Към момента напрежението е утихнало.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Това в бездушна България няма да стане ! Ние сме на принципа " всеки за себе си " ..... жалко е !!!