Last news in Fakti

4 Юни, 2014 18:51 1 745 0

9 години затвор за таксиджията, помел 12 души на Цариградско шосе

  • сас-
  • цариградско шосе-
  • михаил куртев-
  • присъда-
  • затвор

Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанция

9 години затвор за таксиджията, помел 12 души на Цариградско шосе - 1
Снимка Архив БТА

9 години затвор за таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който помете 12 души на спирка от градския транспорт в София. Такава присъда произнесе Софийският апелативен съд, като по този начин потвърди решението на първата инстанция, съобщава Дарик.

При инцидента, който стана на бул. "Цариградско шосе" през юли миналата година, починаха двама души - 6-годишната Елена и 25-годишната Станислава Асенова.

Беше установено, че Куртев се качил да кара таксито си, след като преди това се почерпил с мента. Експертизите по случая сочат, че таксиджията е карал с превишена скорост и с близо 2 промила алкохол в кръвта.

Случаят предизвика вълна от широко обществено недоволство. Присъдата на Куртев беше намалена от максималната предвидена в закона, тъй като той сам признава вината си още в първото заседание.

Куртев се призна за виновен. На първа инстанция таксиджията получи 9 години затвор, а в мотивите си затова съдия Петър Гунчев от СГС посочи, че подсъдимият не е бил засечен от друга кола, както не веднъж твърдеше Куртев.

Решението на САС може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред ВКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА