Last news in Fakti

10 Юни, 2014 16:21 1 591 0

Тайнствено отвличане на българче в Италия

  • българче-
  • отвлечено-
  • италия-
  • лече-
  • момиченце

Мотивите на местната двойка засега са неясни

6-годишно българско момиченце е било отвлечено вчера около 19 часа от площад в италианския град Монтерони близо до Лече, от мъж и жена, които го примамили със сладолед, съобщи в. „Ла Стампа“.

Отсъствието на детето траяло само три часа и половина: около 22.30 то било намерено и предадено на родителите, а карабинерите са задържали извършителите – 38-годишният Джовани Джанкане и 31-годишната Валентина Пичиноно, и двамата от Монтерони. Повдигнато им е обвинение за отвличане.

Командирът на карабинерите Саверио Ломбари обяснил, че двойката имала ясното намерение да отвлече дете: първо опитали да похитят по-голямата сестра на момиченцето, но тя оказала съпротива, и се насочили към по-малката. Постъпката не била импулсивна, а обмислена, но мотивите все още не са ясни. Работи се по много версии: детска порнография, трафик на деца, болезнено неосъществено майчинство...

Върху отвлеченото дете не е оказвано физическо или психологическо насилие, но все още предстои да бъде хвърлена пълна светлина върху часовете, които момиченцето е прекарало с похитителите си.

Динамиката на престъплението е уточнена: двамата непознати на мотор се доближили до детето, след като по-голямата му 9-годишна сестра отказала да ги последва. Те го качили на скутера и успели да се отдалечат от групата играещи деца и майката на момиченцата, която веднага алармирала полицията.

Благодарение на свидетели карабинерите успели за няколко часа да установят жилището на Валентина Пичиноно, където детето било отведено. За да го освободят, служителите на реда трябвало да избият вратата на апартамента. Оказало се, че момиченцето спи в леглото и е в добро здравословно състояние.

Жертвата на похищението е най-малкото от петте деца на семейството, което от десетина години живеело в Италия. Бащата работел като градинар, а майката като гледачка на деца. Само най-голямото им дете работело в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА