Last news in Fakti

6 Юли, 2014 14:40 2 816 0

Филмът "Живи легенди" на Ники Илиев с награда от фестивал в Ню Йорк

  • "живи легенди"-
  • микеле плачидо

Лентата с Микеле Плачидо бе избрана за най-добра международна продукция в Манхатън

Филмът "Живи легенди" на Ники Илиев с награда от фестивал в Ню Йорк - 1
Ники Илиев на Манхатън Филм Фестивал. Снимка: ФБ

Филмът „Живи легенди“ (Living legends) на актьора режисьор Ники Илиев с участието на италианската мегазвезда Микеле Плачидо беше избран за най-добър международен филм ("Best International Feature") на престижния Манхатън филм фестивал в Ню Йорк, в рамките на който бе показан на 30 юни. „Много ви благодаря за подкрепата. Оценявам го. Всичко добро и хубаво лято“, написа щастливият лауреат на стената си във Фейсбук.

На същия филмов форум още първата лента на българина - „Чужденецът“, се окичи през 2012 г. с отличието за най-добър чуждестранен филм.Тя има и призове за най-добър пълнометражен филм и най добър сценарий от Comedy festival в Лос Анджелис, както и няколко зрителски награди в България. 

Сега историята за банковия директор от „Живи легенди“, който след нелеп инцидент се събужда с изтрити спомени от абитуриентския бал нататък и се заема да върне мечтите на някогашните си съученици, е била приета в Ню Йорк с ентусиазъм от публиката и от представители на киноиндустрията от много държави, които са проявили интерес да я закупят и разпространяват.

През пролетта романтичната комедия с актьорите Орлин Павлов, Саня Борисова, Яна Маринова, Любомир Ковачев, Георги Кадурин, Димо Алексиев и др. превзе родния боксофис, оставяйки праха й да дишат мултимилионни американски касоразбивачи като „Робокоп“ и „Зимна приказка в Ню Йорк“. Филмът бе показана в Лондон, Берлин, Хамбург и др.

„Пуснал съм го и на някои фестивали, повечето са в Америка. Истината е, че аз не разчитам кой знае колко на участия по фестивали, все пак си давам сметка за кого искам да правя филми. Има разлика между филмите, които се въртят по големите фестивали и по киносалоните. Аз не се опитвам да правя самоцелно комерсиално кино, но съм наясно, че филмите ми са по-скоро насочени към публиката. Не мисля, че са за фестивали като Кан, Венеция и Сънданс, където се търси по-различен тип кино, затова и не опитвам да правя пробиви там“, сподели тогава в специално интервю за Факти.бг Ники Илиев. Кинофоруми, които селекционират не толкова елитарни продукции, обаче явно оценяват високо удоволствието от този тип кино, който българинът има безспорен талант да създава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА