3 Септември, 2014 13:20 2 016 0

Лили Иванова за пръв път ще пее на "Аполония"

  • празниците на изкуствата "аполония"-
  • лили иванова-
  • мариус куркински-
  • моноспектакъл-
  • достоевски

Мариус Куркински с моноспектакъл и БНР с радиоден днес на празниците на изкуствата

4 септември е датата, на която всички гости на Празниците на изкуствата „Аполония“ и почитатели Лили Иванова ще могат да чуят някои от емблематичните песни на певицата. Концертът ще включи любими песни като „Реквием“, „Икар“, „Ела“, „Искам те“, „Рокля на цветя“, „Без правила“, „Щурче“...

Tя ще се качи на сцената на Амфитеатър „Аполония“ за първи път в 30-годишната история на фестивала. Под съпровода на доказани музикални професионалисти, Лили Иванова ще придаде истински блясък на юбилея на най-големия културен фестивал в България.

Концертите на изпълнителката в Плевен, Русе, Дорич, Благоевград и Стара Загора, които бяха част от националното й турне, приключиха преди броени дни.

Лили Иванова и музикантите за пореден път показаха ненадминат стил и класа, които се превърнаха в повод за бурните овации и одобрението на публиката. Преди да продължи с втората част от турнето си, една от най-ярките фигури на българската музикална сцена, ще се срещне с публиката в Созопол, по време на програмата на „Аполония“.

Концертът ще включи eмблематични песни като „Реквием“, „Икар“, „Ела“, „Искам те“, „Рокля на цветя“, „Без правила“, „Щурче“ и много други. На сцената заедно с Лили Иванова ще се качат Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас), Орлин Цветанов (цигулка) и Росен Ватев (ударни). Билети са на цени от 40 до 60 лева. От Пресцетъра на „Аполония“, че билетите са продадени, но щв се опитат да пуснат и правостоящи.

Тази вечер пък Мариус Куркински ще играе най-новия си моноспектакъл "Сънят на смешния човек" по Достоевски - проект, с който той на два пъти направи фалстарт заради други ангажименти или лични съображения, но неотдавна най-сетне го качи на сцена - впечатляващ и въздействащ както винаги. Събитието ще се състои на сцената на читалище "Отец Паисий".3 септември е денят на Българското национално радио на Празниците на изкуствата „Аполония“.

Пред Амфитеатър Аполония ще бъдат разположени арт инсталацията „Радиото“ и фотоизложбата „Историята на БНР в кадри“.  Жителите и гостите на Созопол ще могат да видят как се реализират радиопредавания в откритите студиа на БНР: от 9.35 ч. едновременно в ефира на националната програма „Хоризонт“ и Радио Бургас - БНР и от 12.20 ч. предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“.

В рамките на деня на БНР на „Аполония“ – 3 септември, от 19.00 ч. ще се състои STREET ЛИТ PARTY. Автори, които работят в радиото, ще четат свои творби на централната улица на Созопол пред Амфитеатъра. Публиката ще се срещне с Елица Виденова, Силвия Чолева, Светлана Дичева, Людмила Борисова, Невена Праматарова, Станислава Пирчева и Иво Тодоров – познати радиогласове от програмите на БНР.  Радиопоезията ще бъде съчетана с невероятните музикални изпълнения на Гюлсюм Али, която работи като звукорежисьор в Радио Бургас.

Откритите студиа и литературното четене могат да бъдат гледани на мултимедийната платформа на БНР - Радио Бинар на адрес www.binar.bg.

В  21.00 ч. ще започне концертът под открито небе на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и солист Васил Петров. По време на музикалното събитие, посветено на 80-годишнината на обществената медия, на сцената на Амфитеатър Аполония ще бъдат представени най-новите песни от последния  албум „Васил“, продуциран от БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА