Last news in Fakti

3 Септември, 2014 13:40 807 0

Близо 4 млн. лв. за културни институти и Перперикон

  • културни-
  • институти-
  • перперикон

Увеличават се и субсидираните от държавата щатове в музеите, библиотеките и читалищата

Осигурени са близо 4 млн. лв. за държавните културни институти и разкопките на Перперикон, съобщиха от Министерски съвет (МС).

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 3 100 000 лв. по бюджета на Министерството на културата. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и са необходими за финансиране на държавните културни институти, осъществяващи дейност в областта на сценичните изкуства.

От отпуснатата сума 100 000 лв. са за извършване на ремонт по сградата на Националната галерия за чуждестранно изкуство.

С друго постановление по бюджета на община Кърджали беше одобрен допълнителен трансфер на 80 000 лв., предвидени в централния бюджет и се предоставят за продължаване на археологическите разкопки и проучване на комплекса Перперикон.

Общо с 220 се увеличават и субсидираните щатове за библиотеките, музеите с регионален характер и читалищата съгласно приетите от Министерския съвет стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели през 2015 г.

Увеличението е съответно с 90 бройки за музеите, с 30 за библиотеките и със 100 за читалищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА