Last news in Fakti

11 Октомври, 2014 00:17 1 404 0

Изчезна екземпляр от Рибният буквар - намериха два

  • рибния буквар-
  • националния музей на литературата-
  • петър берон-
  • изчезна-
  • намериха-
  • мвр-
  • министерството на културата

Ценната книга била преместена, а другата изобщо не била заведена в Националния литературен музей

МВР и Министерство на културата откриха 2 екземпляра от първото издание на Рибния буквар след съобщението за изчезването на труда на Петър Берон, отпечатен през 1824 г. в Брашов, от Националния литературен музей. Благодарение на бързите действия на МВР и на Министерство на културата, с екип, ръководен от заместник-министър Боил Банов, е била извършена незабавна инвентаризация в музея, при която се оказало, че букварът просто е преместен, а другият екземпляр от първото издание не бил заведен и никой не подозирал за него.

Главен инспектор Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности” при Главна дирекция „Национална полиция” заяви пред „Фокус“, че заместник-министър Боил Банов е разпоредил бърза инвентаризация вътре във фондовете на музея, а след приключването й ще бъде ясно дали има други липсващи неща. Той изказа адмирации към ръководството на Министерството на културата за адекватните действия, както и за добрата работа на органите на МВР, с които са работили съвместно още от ранните часове на следобеда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА