19 Ноември, 2014 12:17 1 544 0

Промяна в НДК: Кулинарните филми на "Киномания" - без дегустация и куверт

  • ндк-
  • "киномания"-
  • кулинарните филми-
  • куверт-
  • ястия-
  • дегустация

Те ще могат да се видят в зала 9, а не в зала 3, както бе обявено по програма

Промяна в НДК: Кулинарните филми на "Киномания" - без дегустация и куверт - 1
Кадри от филма "Майстор-готвач"

Кулинарните филми на „Киномания“ ще са без ястия, които се поднасят по време на прожекциите, както беше обявено първоначално, съобщиха организаторите от НДК. Тази година, поради технически причини, практиката да се сервира храна, подобна на тази, приготвяна в съответния филм, отпада.

Всички закупили билети от 15 и 35 лв. могат да ги презаверят или да възстановят сумата на касите на НДК. Новата цена е 10 лв. и включва чаша вино. Залата за прожекциите също се променя. Филмите ще могат да се видят в зала 9, а не в зала 3, както бе обявено по програма. Организаторите се извиняват за създаденото неудобство за зрителите.

Три интригуващи ленти, свързани с изкуството да се приготвя храна, ще можем да видим на „Киномания 2014“.
Хитовият „Майстор-готвач”, в който участват куп звезди като Скарлет Йохансон, Джон Фавро (който е и режисьор на продукцията), Робър Дауни-син, Дъстин Хофман, София Вергара и др. е за готвач, който губи работата си в елитен ресторант, купува фургон за храна, за да реализира новаторските си идеи, което пък става повод и да преодолее семейната си криза.

„Канела” е за любовта към готвенето, с която Мария и нейната баба разкриват магията на мексиканската кухня и семейните традиции. Филмът разказва за приятелство, страст към вкусовете, готварски тайни и...за повече от 200 съставки, нужни да се приготви традиционният мексикански сос „моле”.

„Вкусният път към любовта” забърква очарователна и щура рецепта, в която основни „съставки” са дъблински кулинарен критик и испанска красавица. Участват Ричард Койл и Леонор Уотлинг. Режисьори са Доминик Харари и Тереса Пелегри.

Нова ударна вълна от хитове ни очаква в предстоящите петък, събота и неделя на „Киномания”. „Серена”, „Измет” и „Рио, обичам те” са някои от най-обсъжданите заглавия за годината, които ще видим на фестивала.

След убедителните си изпълнения в „Наръчник на оптимиста” и „Американска схема” Дженифър Лоурънс и Брадли Купър отново са в тандем. Той е дърводобивният магнат Джордж Пембъртън, а тя - безскрупулната му, бляскава съпруга Серена. В годините на Голямата депресия в щата Северна Каролина, бизнесът и връзката им процъфтяват. Всичко обаче рухва, когато става ясно, че Серена не може да има деца, а Джордж вече има едно извънбрачно. Екстравагантната мелодрама на яростна ревност, убийство и безсърдечна амбиция можем да видим на 22 ноември в зала 1 на НДК  от 18.00 часа. Режисьор на „Серена” е Сузане Биер, а за основа на сюжета е използван романът на Рон Раш.

Екзотичният и пъстър Рио де Жанейро е мястото на действие в други два впечатляващи филма от програмата.

„Измет”, който взе наградата на публиката на кинофестивала в Рим, разказва за три момчета, които ровят в сметището на бразилския град и намират портфейл, който променя живота им. Заедно с приятеля си Плъха те се впускат в необикновено приключение, криейки портфейла и бягайки от полицията, водена от опасния Федерико. Единствените хора, опитващи се да им помогнат, са отец Джулиърд (Мартин Шийн) – мисионер, работещ в тяхната фавела и отдавна изгубил илюзиите си, и младата му асистентка Оливия (талантливата и все по-актуална Руни Мара). Режисьор на филма е трикратният носител на „Оскар” и носител на „Тони” Стивън Долдри („Били Елиът“, „Часовете“, „Четецът”), а сценарист е Ричард Къртис („Наистина любов“). Лентата е базирана на бестселъра на Анди Мълиган. Филмът може да се види на 23 ноември от 18.00 часа в зала 1.

„Рио, обичам те” е мозайка от човешки съдби, пречупена през погледа на 11 класни съвременни режисьори. Паоло Сорентино, Им Санг-соо, Надин Лабаки, Джон Туртуро, Карлос Салданя, Стивън Елиът, Фернандо Мейрелес, Гийермо Ариага, Жозе Падиля, Андруша Вадингтон и  Висенте Аморим  изразяват обичта си към Рио де Жанейро, описвайки всичките проявления на любовта на фона на многото лица на града. Актьорският състав също е забележителен: Венсан Касел, Харви Кайтел, Джон Туртуро, Ванеса Паради, Надин Лабаки, Родриго Санторо, Фернанда Монтенегро, Емили Мортимър, Бебел Жилберто, Джейсън Айзъкс, Вагнер Моура, Клаудия Абреу. „Рио, обичам те” гледаме на 21 ноември от 19.00 часа в зала 1.

"Киномания 2014" започна на 13-ти и ще продължи до 30-ти ноември. Близо 60 заглавия с най-доброто от световните кинофестивали показва тазгодишното издание. Ексклузивни прожекции  има в София, Варна и Пловдив. Билетите са в продажба на касите на НДК на цени от 8, 10 и 12 лв. Всички прожекции от детската филмова програма в зала 1 са безплатни за децата, за родителите цената е 5 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА